Međimurju dodijeljeni ugovori u vrijednosti većoj od 25 milijuna kuna!

Za rekonstrukcija dječjeg vrtića i jaslica u Lopatincu odobreno 1.35 milijuna kuna!

Međimurje je danas posjetio ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić. Domaćin mu je bio župan Matija Posavec sa svojim suradnicima. O čemu su razgovarali i koji je bio povod dolaska ministra pročitajte u priopćenju koje je stiglo iz Županije.

 – U službenom posjetu Međimurskoj županiji u četvrtak, 14. studenog 2019. godine boravio je ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić. U Muzejsko informativnom centru Muzeja Međimurja uručio je 34 ugovora o dodjeli nacionalnih sredstava iz Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu korisnicima iz Međimurske i Koprivničko-križevačke županije.

– Zadovoljstvo mi je što smo danas u Međimurju i dodjeljujemo sredstva za sufinanciranje EU projekata. Ova Vlada je ugovorenost podigla s 9% na sadašnjih 77% i dosad je isplaćeno 3 milijarde eura. Iz Nacionalnog fonda za pomoć za sufinanciranje postojećih EU projekata, od 300 milijuna kuna, danas dodjeljujemo preko 30 milijuna kuna.

Radi se o energetskim obnovama škola i vrtića, dodjeljivanja sredstava različitim centrima kojima je potrebno financiranje, a koji su se javili na natječaj. Ovime smo združili dvije županije, ugovore vrijedne 30 milijuna i vjerujemo da će ovo biti značajan poticaj načelnicima, gradonačelnicima i županima dviju županija u provođenju sličnih EU projekata na njihovim područjima, poručio je ministar Marko Pavić te dodao kako je izuzetno bitan ravnomjeran regionalni razvoj.

Ukupna vrijednost ugovora dodijeljenih korisnicima iz Međimurske županije je 25.118.406 kn.

– Za nas je ovo izuzetno važno budući da je Županija kao institucija najveći investitor u Međimurju. U povlačenju sredstava iz europskih fondova među vodećim smo županijama u Hrvatskoj, gradi se mnogo, što je i vidljivo, tako da samo ona komponenta sufinanciranja koju Županija kao nositelj projekta mora osigurati, premašuje ukupni županijski proračun.

Stoga je fond za sufinanciranje projekata važan jer to znači brži završetak spomenutih projekata, a u konačnici bolju i kvalitetniju uslugu našim građanima. Od Županijske bolnice, Doma za starije i nemoćne osobe, vrtića, škola – sve ono što je vezano uz javnu infrastrukturu.

Također, čak 25 milijuna kuna od ukupnih 300 je pokazatelj da znamo osmisliti i napisati dobar projekt i povući sredstva, kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Dodao je kako se u najvećoj mjeri radi o sredstvima vezanim uz obrazovanje i zdravstvo te da je do sada ukupno povučeno blizu 2 milijarde kuna.

Izaslanik Koprivničko-križevačkog župana Darko Masnec ministru je zahvalio što je prepoznao potrebe jedinica lokalne samouprave s područja Koprivničko-križevačke županije. Ugovori koji su dodijeljeni korisnicima spomenute županije vrijedni su 4.761.274 kn.

Uručivanje ugovora prigodno je upriličeno u prostoru Muzeja Međimurja Čakovec koji je sa svojim projektom „Rekonstrukcije i revitalizacije fortifikacije Staroga grada Čakovec u Muzej nematerijalne baštine“ najbolji primjer uspješnog povlačenja europskih sredstava.

Ministar Pavić u Međimurje je stigao u pratnji državne tajnice Nikoline Klaić, pomoćnice Katice Mišković i tajnika Kabineta ministra Matije Kikelja, a uručivanju ugovora prethodio je radni sastanak u Maloj vijećnici Međimurske županije kojem su uz župana Matiju Posavca nazočili zamjenik župana Josip Grivec, pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić-Grlač, pročelnica UO za obrazovanje, kulturu i sport Blaženka Novak, pročelnik UO za gospodarske djelatnosti Darko Radanović, ravnateljica JU REDEA Sandra Polanec Marinović i direktor MENEA d.o.o. Alen Višnjić.

Popis ugovora po Programu sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu:

1. Međimurska županija, Energetska obnova zgrade Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec
2. Međimurska županija, Energetska obnova zgrade Županijske bolnice Čakovec
3. Grad Mursko Središće, Izgradnja i opremanje dječjeg vrtića u Murskom Središću
4. Grad Mursko Središće, Izgradnja prometnice u Gospodarskoj zoni Brezje
5. Graditeljska škola Čakovec, Energetska obnova zgrade Graditeljske škole Čakovec
6. Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA, Socijalna aktivacija za osiguranje zdravog, sigurnog i pristupačnog pograničnog područja  – 2SoKroG
7. Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA, Podrška međimurskim korisnicima ESI fondova
8. Međimurska energetska agencija d.o.o. , ENES_CE – Collaboration between public bodies and citizen energy groups in implementing local energy strategies in Central Europe
9. Općina Gornji Mihaljevec, Energetska obnova zgrade Doma kulture Gornji Mihaljevec
10. Općina Nedelišće, Izgradnja osnovne infrastrukture na području Gospodarske zone Goričica
11. Općina Nedelišće, Energetska obnova općinske zgrade Nedelišće
12. Općina Nedelišće, Energetska obnova sportskog doma Macinec  
13. Općina Nedelišće, Energetska obnova sportskog doma Slakovec
14. Općina Strahoninec, Energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića u Strahonincu
15. Općina Sveti Juraj na Bregu, Rekonstrukcija dječjeg vrtića i jaslica
16. Osnovna škola Donja Dubrava, Energetska obnova zgrade i školske sportske dvorane Osnovne škole Donja Dubrava
17. Osnovna škola Dr. Ivana Novaka Macinec, Energetska obnova zgrade Osnovne škole Dr. Ivana Novaka Macinec
18. Osnovna škola dr. Vinka Žganca Vratišinec, Energetska obnova zgrade Osnovne škole  dr. Vinka Žganca Vratišinec
19. Osnovna škola Draškovec, Energetska obnova zgrade Osnovne škole Draškovec
20. Osnovna škola Goričan    Energetska obnova zgrade Osnovne škole Goričan
21. Osnovna škola Hodošan, Energetska obnova zgrade i školske sportske dvorane Osnovne škole Hodošan
22. Osnovna škola Podturen, Energetska obnova zgrade Osnovne škole Podturen
23. Općina Orehovica, Izgradnja višenamjenskog sportskog igrališta
24. Općina Mala Subotica, Rekonstrukcija energetski učinkovite i ekološki prihvatljive javne rasvjete u romskom naselju Piškorovec

preneseno s: www.mnovine.hraktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content