Razvoj širokopojasne infrastrukture (PRŠI)

Razvoj širokopojasne infrastrukture za područje gradova/općina Gornji Mihaljevec, Mursko Središće, Nedelišće, Selnica, Strahoninec, Sveti Juraj na Bregu, Sveti Martin na Muri, Šenkovec i Štrigova (PRŠI)

Krajem prošle godine Grad Mursko Središće postao je novi nositelj projekta PRŠI, dotadašnji je bila Međimurska županija. Odradili smo izmjene PRŠI-a i dobili odobrenje HAKOM-a. Ljetos smo se prijavili na Javni poziv za dostavu prijava za postupak pred-odabira prihvatljivih prijavitelja te ispunjavanje kriterija za prijavu na Ograničeni poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za Izgradnju mreža sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u NGA bijelim područjima.

Jučer, 14.11.2019. godine na stranici strukturni fondovi objavljena je lista prihvatljivih prijavitelja za Ograničeni poziv Izgradnja mreža sljedeće generacije. Prihvatljivi je prijavitelj Hrvatski Telekom d.d. za plan razvoja širokopojasne infrastrukture za nositelja projekta Grad Mursko Središće, što znači da je Hrvatski Telekom d.d. podnio najpovoljniju prijavu za provedbu našeg projekta i izabrani je kao prijavitelj.

Ciljevi koji će se ostvariti provedbom projekta su:

  1. Osiguranje dostupnosti priključka nepokretne širokopojasne mreže sljedeće generacije (NGA) koja omogućava pristup u smjeru prema korisniku s brzinama od najmanje 40 Mbit/s i u smjeru od korisnika od najmanje 5 Mbit/s za sve korisnike u bijelim područjima. (bijela područja su ona koja nemaju pristup brzom, optičkom internetu),
  2. Osiguranje dostupnosti priključaka nepokretne širokopojasne mreže sljedeće generacije (NGA) koja omogućava pristup s brzinama od najmanje 100 Mbit/s simetrično za najmanje 78% kućanstva/stanova i
  3. Osiguranje dostupnosti priključaka nepokretne širokopojasne mreže sljedeće generacije (NGA) koja omogučava pristup s brzinama najmanje 100 Mbit/s simetrično za najmanje 83% poslovnih i javnih korisnika.

preneseno s: www.muralist.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content