POTICAJNA OKOLINA Matematika na dohvat ruku i – nogu

Prošle godine u novu nastavnu godinu učenici su u Svetom Jurju na Bregu ušli radeći s pijeskom i betonirajući, a ove godine su im pripremljena dva matematička kutka i kutomjer kojeg će htjeli – ne htjeli gaziti svakog dana.

Uskoro počinje nova nastavna godina, a jedan od bitnih segmenata uređenja unutrašnjosti škola jest primjerena i poticajna okolina. U OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu spremaju matematičke novosti za svoje učenike.

Na drugom katu prošle je nastavne godine u sklopu projekta Čačkalica uređen kutak koji je vrlo veseli i raznobojan, a matematički dio tog kutka su taburei u obliku valjka koje su izrađivali učenici. Tu se nalazi i polica s različitim geometrijskim tijelima, a na tu policu su sada prirodani i časopisi Matka te časopisi Matematika i škola. Tijekom odmora učenici mogu prolistati časopise koji vrve brojnim njima primjerenim temama.

Novost na ulasku u učionicu broj 9 jest veliki kutomjer koji je zalijepljen za pod. On će učenicima pokazivati pod kojim kutom otvaraju vrata prilikom ulaska ili izlaska iz učionice. Pa im je tako matematika sada i na dohvat – nogu.

U učionici broj 9 nalaze se brojna matematička tijela i žičani modeli, a sada su im pridodane i knjige s matematičkom tematikom. Napravljena je mala matematička biblioteka koja će im biti svaki dan na dohvat ruke, a sadrži naslove poput Nogometna matematika i fizika, Matematičke razbibrige, Gimnastika uma, Uh ta matematika, Matematički leksikon i druge.

Tri metodičke digitalne pripreme prvog kruga ciklusa u sklopu Škole za život su prihvaćene, za sredinu studenog se priprema predavanje na državnom skupu u Puli, tijekom studenog uoči Večeri matematike bit će organiziran novi matematički natječaj tako da se u novu nastavnu godinu ulazi s puno ideja i posla kojeg treba što kvalitetnije realizirati.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content