Međimurski vatrogasci u Sivici: Čast svim natjecateljima, no Palinovec je samo jedan

Dobrovoljno vatrogasno društvo Palinovec će čak s četiri ekipe dogodine sudjelovati na državnom natjecanju HVZ. Plasman na to natjecanje su još izborili natjecatelji i natjecateljke iz Malog Mihaljevca, Gardinovca, Pustakovca Buzovca Putjana, Čateksa Čakovec, Vučetinca, Nedelišća, Savske Vesi i JVP Čakovec

U subotu, 6. srpnja od 11 pa do 19 sati trajalo je natjecanje vatrogasca seniora koje je na stadionu NK Dubrava Sivica okupila Vatrogasna zajednica Međimurske županije, a uz besprijekorno domaćinstvo DVD-a Sivica u čije ime je preko tisuću okupljenih natjecatelja, vatrogasnih sudaca, gostiju, uzvanika i gledatelja pozdravio zapovjednik DVD-a Sivica Jurica Varga.

Mario Medved, predsjednik VZMŽ, okupljene je pozdravio u ime organizatora, a riječi pohvale za korektnost, požrtvovnost i postignute rezultate s željama za dobar plasman na natjecanju najboljih hrvatskih vatrogasca izrekao je Mladen Kanižaj, zapovjednik VZMŽ, koji je zapovijedao ešalonom vatrogasca i podnio službeni prijavak predsjedniku Medvedu.

Tu je bio i kontrolor natjecanja Hrvatske vatrogasne zajednice Klaudijo Filčić koji je posebno pohvalio opremu koju međimurski vatrogasci posjeduju, a i to kako se njome služe. Seniore je pozdravio i Ivan Novak, predsjednik Kluba veterana VZMŽ, a posebno su od organizatora bili pozdravljeni Ivan Krištofić, počasni zapovjednik VZMŽ i predsjednik VZO Dekanovec-Domašinec-Podturen Robert Filipović.

Njihova nazočnost je iskorištena i za predaju pehara najboljima, a to su bile po tri prvoplasirane ekipe u kategorija muški ‘A’ i ‘B’, žene ‘A’ i ‘B’ te JVP Čakovec. Natjecatelje je tijekom prijepodnevnih sati obišao i Josip Grivec, dožupan Međimurske županije.

Natjecanje je okupilo 89 desetina. 34 u kategoriji M-A, 27 u kategoriji M-B, 17 u kategoriji Ž-A i 10 u kategoriji Ž-B te jedno odjeljenje JVP Čakovec.

Peharima su nagrađeni najbolji. U kategoriji muški ‘A’ kao prvi DVD Savska Ves, drugi su bili natjecatelji DVD-a Palinovec II, a treći DVD-a Gardinovec. Kod kategorije muški ‘B’ najbolji su bili natjecatelji DVD-a Čateks Čakovec, drugo mjesto su osvojili natjecatelji DVD-a Palinovec, a treće DVD-a Mali Mihaljevec.

U kategoriji ‘A’ kod žena najbolje su bile natjecateljke DVD-a Palinovec II, druge su bile natjecateljke DVD-a Pustakovec Buzovec Putjane, a treće natjecateljke DVD-a Palinovec I. U kategoriji žene ‘B’ pobjednice su bile natjecateljke Malog Mihaljevca ispred DVD-a Vučetinec i DVD-a Nedelišće.



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content