MATURALAC Sedmaši uživali na moru i zaslužili sve pohvale

Učenici sedmih razreda OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu uživali su na četverodnevnom maturalcu.

Od utorka do petka učenici sedmih razreda OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu bili su na maturalcu koji će im vjerujemo ostati u dugom i lijepom sjećanju. Kombinacija prirodnih ljepota, druženja, smijeha, pjesama, mora, bazena, nogometa, druženja, igara i svega što se dogodilo tijekom četiri dana dali su im razloga za puno veselja i radosti.

Krenulo se u jutarnjim satima i prva destinacija je bio Nacionalni park Krka. Vožnja brodom bila je idilična, a s obzirom na obilne kiše Skradinski buk baš je bučio. Po dolasku u Amadria Park, bivši Solaris, raspakiravanje je bilo strelovito brzo i uskoro se dobar dio učenika našao na kupanju u moru. Iako temperatura nije bila previsoka i puhao je vjetar to baš nikome nije ni malo smetalo.

Drugi dan bio je za kupanje i druženje, a u večernjim satima je slijedio posjet Šibeniku. Grad je bio prekrasan u večernjim satima dok je zalazilo Sunce, a šetnja uskim uličicama uz priče vodiča bila je zanimljiva i učenici su pozorno slušali o povijesti i sadašnjosti ovoga grada.

Trećeg dana u jutarnjim satima slijedio je posjet Sokolarskom centru. Životinje su zadivile učenike, pažljivo  su slušali i aktivno sudjelovali u svemu o čemu si im pričali domaćini ovog centra. Posljednjeg dana prilikom povratka otišlo se u posjet Baraćevim špiljama. Dok je vani već bilo jako vruće špilja je na tek nekih desetak stupnjeva Celzijusa i bilo je lijepo šetati po mraku u društvu šišmiša.

Uz obavezne sadržaje bilo je vremena za nogomet, šetnju uz more, odlazak na sladoled, večernja i noćna druženja s učenicima iz drugih međimurskih škola koje su u to vrijeme bilo u Šibeniku. Povratak je bio pomalo sjetan jer su četiri dana proletjela prebrzo, ali sigurno smo da će lijepa sjećanja ostati zauvijek.

Razrednici i vodiči su zaključili da su sedmaši bili izvrsni i da bih ih razrednici vrlo rado još jednom vodili na maturalac koliko su bili dobri. A kako je bilo sedmašima pokazuje činjenica da nakon povratka u Sveti Juraj na Bregu i nakon što je vozač autobusa otvorio vrata nitko nije krenuo prema van, već se glasno orila pjesma sedmaša kojom su zazivali da bi oni i dalje rado brojili valove…

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content