Najviše se ulaže u brigu o mladima – List Međimurje

Još od početka travnja Općina Sveti Juraj na Bregu slavi svoje dane, a prošli je petak, 26. travnja, u domu kulture Jurica Murai u Pleškovcu održana i svečana sjednica Općinskog vijeća.

S govornice se mnoštvu okupljenih najprije obratio predsjednik VijećaAnđelko Kovačić, nakon kojeg se općinski načelnik Anđelko Nagrajsalović osvrnuo na ostvarene planove i one na kojima će i dalje raditi. Poseban je naglasak, istaknuo je, na brizi o mladima. – Lani je rođeno petero djece više nego što smo imali umrlih i doista smo jedna od rijetkih općina koja se time može pohvaliti. Zato smo i povećali naknadu za novorođene na dvije tisuće kuna, sufinanciramo boravak djece u vrtiću, asistente, predškolu, prijevoz i udžbenike za školarce, kao i produženi boravak i užinu kad je potrebno, istaknuo je načelnik.

Do iduće svečane sjednice već će se moći pohvaliti dograđenim i obnovljenim vrtićem u Lopatincu, izrazio je načelnik nadu, te će barem započeti realizaciju dogradnje kata na Osnovnoj školi Sveti Juraj na Bregu i područnoj školi u Zasadbregu, kako bi se mogla uvesti jednosmjenska nastava. Svečanu notu večeri dodatno je naglasila dodjela općinskih nagrada – pohvalnicama su najprije nagrađeni mladi istaknuti mještani, džudašica Antonija Matoša i budući kuhar Amos Novak. 

Najviša općinska priznanja uručena su liječniku Miljenku Novaku, dr. med., spec. radiologije, za iznimno djelovanje u području zdravstva i socijalne skrbi (nagradu je preuzeo otac Alojz Novak), Josipu Krnjaku, mag. med. techn., za doprinos u području umjetnosti i kulture (nagradu je preuzela majka Vesna Krnjak), a sportsko priznanje je u ime Stolnoteniskog kluba Zasadbreg primio Josip Magdalenić. Nikola Pintarić, univ. bacc. math., nagrađen je za svoje djelovanje u području znanosti, odgoja i obrazovanja, obitelj Josipa i Vere Turk za gospodarsku djelatnost, a Udruga žena Mali Mihaljevec za poseban pečat koji daje svakoj društvenoj aktivnosti svojeg mjesta (nagradu je primila Senka Posavec).

Nagrade su uručene i najboljima na fotografskom natječaju koji je organizirala Općina, a svečanost su svojim umjetničkim doprinosom upotpunili muški glasovi Pjevačkog zbora Sveti Juraj na Bregu, kao i folkloraši KUU Zasadbreg uz tamburaše, te folklorna ženska vokalna skupina, dok je sama hrabro nastupila mlada Anabela Mesarić.

preneseno s: www.medjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content