HUMANITARNI KONCERTI: PODRŽITE PROJEKT Pjevački zbor Sveti Juraj na Bregu pjeva u varaždinskoj katedrali i u Crkvi sv. Antuna Padovanskog

Pjevački zbor Sveti Juraj na Bregu pozvan na humanitarne koncerte za projekt Marijini obroci u Varaždinu i Čakovcu.

Radi se o projektu koji svoje početke ima u 2002. godini i  organizaciji koja osigurava prehranu za preko 1,4 milijuna djece svakog dana kad pohađaju školu. Marijini obroci djeluju u 18 zemalja na pet kontinenata. Varaždinska biskupija već nekoliko godina podržava ovaj projekt te organizira humanitarne koncerte da bi se prikupila novčana sredstva za njegovu provedbu.

Koncert će se održati u katedrali u Varaždinu 5. svibnja s početkom u 20 sati, a 6. svibnja u crkvi sv. Antuna Padovanskog na čakovečkom jugu pod ravnanjem dirigent Anđelka Igreca. Uz naš zbor nastupaju i drugi eminentni zborovi iz naše biskupije  uz katedralni zbor Chorus angelicus i Varaždinski komorni orkestar. Svaki od sudionika izvodi samostalne skladbe po izboru, a tu su i dvije zajedničke skladbe koje pjevaju svi zborovi zajedno, čineći tako jedan ‘superzbor’ moćnog i skladnog zvuka.

Marta Lončar – Vinković, predsjednica Pjevačkog zbora Sveti Juraj na Bregu nam je rekla: ’Velika nam je čast što smo pozvani sudjelovati u ovakvom humanitarnom projektu, što dokazuje da smo sposobni stati uz bok najboljima i da se naš trud i rad pod vodstvom kantora Milovana Horvata itekako isplati i cijeni van okvira naše župe i općine.

Ovo je za nas potpuno novi izazov jer još nismo pjevali uz komorni orkestar, a i repertoar kojeg smo trebali uvježbati za koncert također je postavio pred nas nove ciljeve, no mi smo to objeručke prihvatili i radujemo se ovom nastupu. Dođite i vi i podržite ovaj humanitarni projekt!’

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content