KUU Zasadbreg u Herceg Novom

Članovi KUU Zasadbreg sudjelovali su na 5. Međunarodnom festivalu folklora i glazbe s pjesmom i igrom kroz Herceg Novi od 25. do 31. kolovoza. Grad koji je prepoznatljiv po mimozama i mnogobrojnim stepenicama, a zovu ga i grad ‘sunca zbog velikog broja sunčanih dana u godini.

U subotu u popodnevnim satima smješteni su u apartmane u Zeleniki. Nakon smještanja išli su na  razgledavanje mjesta i plaže. U nedjelju su imali organiziran razgledavanje starog grada u Herceg Novom.

U ponedjeljak u popodnevnim satima počeo je festival na kojem su sudjelovale skupine iz Rumunjske, Bosne i Hercegovine, Ukrajine, Češke, Bugarske, Slovenije  i Hrvatske. KUU Zasadbreg je spletom  Došla mi je to nedela fašinska prenio je dio međimurske pjesme i plesova u Herceg Novi u kojem je bio organizirani festival. Za festival ih je glazbeno pripremio prof. Miroslav Novak, a plesno Hrvoje Horvat.

U utorak i srijedu bio je organiziran izlet brodicom na kojem se uz uživanje plovidbom i prekrasnim krajolikom, uživalo i u posjeti Boki Kotarskoj, Otok Mamula, Perast, Žanjice, Rose, Mirišta… U subotu 1. rujna članovi udruge puni pozitivnih dojmova sretno su se vratili u svoje lijepo malo Međimurje.

Uz to što je KUU Zasadbreg prenijela dio svoje kulture, običaje i tradiciju za članove je to bilo jedno neprocjenjivo svakodnevno druženje. Punih osam dana pjesme, plesa i avantura o kojima će se još dugo pričati i neće se tako brzo zaboraviti.

preneseno s: www.emedjimurje.hr

 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content