SVETOJURJEVSKI učitelji matematike spremni za državni skup

Državni stručni skup za učitelje i nastavnike matematike Republike Hrvatske održat će se u Svetom Martinu na Muri od srijede 4. travnja do petka 6. travnja s temom ‘Izazovi učiteljske profesije u nastavi matematike’ koji će okupiti četiristotinjak sudionika iz cijele Hrvatske. U utorak 3. travnja održat će se i skup s istom temom na istom mjestu koji je namijenjen voditeljima Županijskih stručnih vijeća učitelja i nastavnika matematike.

Svoj doprinos skupu dat će učitelji matematike iz Svetog Jurja na Bregu Anita Horvat, Ivana Kreminski i Željko Kraljić. Četiri dana bit će izložba učeničkih matematičkih radova na temu strip u nastavi matematike i radovi već spremno čekaju na paoima u Svetom Martinu na Muri, a uz ovu školu dio izložbe pripremili su i učenici Osnovne škole Sveti Martin na Muri s učiteljicamaAnicom Karlovčec i Silvijom Šoštarić.

U četvrtak 5. travnja učitelji iz Svetog Jurja na Bregu imat će radionicu na temu ‘Integrirani dan u Svetom Jurju na Bregu’. U srijedu 28. travnja u školi su obilježili Dan vode pa su učenici posjetili pročistač u Čakovcu (šesti i osmi razredi), vodocrpilište u Nedelišću (peti razredi) i hidroelektranu u Donjoj Dubravi (sedmi razredi). Nakon terenske nastave s praktičnim radom se nastavilo u školi pa su učenici šestih razreda nastavili grupnim radom s temom morskih životinja kroz kviz, matematičke zadatke o dobrom dupinu i izradom plakata o najživotinjama.

Izuzetno živo je bilo u osmim razredima u kojima su učenici imali praktičan rad te su sami izrađivali platnene vrećice iz starih odjevnih predmeta koje su ranije donijeli od kuće te učili o štetnom učinku plastičnih vrećica. Šivalo se, rezalo, mjerilo, ljepilo, slagao se tangram na vrećice i još puno toga te je vrijeme bilo prekratko, a učenici su pozitivno iznenadili te se pokazali pravim majstorima u baratanju iglom i koncem. Osobito treba pohvaliti dječake koji su se spremno primili igle i konca i bez problema prišili gumb te pomagali onima kojima nije išlo.

preneseno s: www.emedjimurje.hraktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content