GERO AGE2 -usluge besplatnog prijevoza za starije osobe

Uvjeti za ostvarivanje usluga besplatnog prijevoza na području Međimurske županije su:

– da je osoba starija od 60 godina, 
– da je sa područja Međimurske županije, 
– da treba prijevoz/pratnju liječniku na području Međimurske županije i da si nije sama u mogućnosti osigurati prijevoz ili da joj je uz prijevoz neophodna usluga pratnje koju si ne može sama osigurati.

Također, osobe moraju biti pokretne ili polupokretne.(zbog prijevoza automobilom)
Prednost imaju osobe slabijeg imovinskog stanja.
Ovim putem pozivamo osobe koje ispunjavaju navedene uvjete i potrebna im je usluga   prijevoza do liječnika da nam se jave na broj telefona  099/209-26-13.

INFO telefon za starije osobe 

U sklopu projekta Gero Age2 na području Međimurske i Varaždinske županije dostupan je i INFO telefon svake srijede od 8-16 sati na broju telefona 099/637 90 88. Na INFO telefonu starije osobe se mogu informirati o svojim pravima iz sustava socijalne skrbi, besplatnom prijevozu, razlici između ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju i mnogim drugim temama.

Projekt traje do kraja prosinca 2018. (ili do isteka predviđenih sredstava) a financijski ga podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content