Forjanovo u VZO Sv. Juraj na Bregu

U srijedu 4. svibnja u predvečerje svetkovine Uzašašća Gospodinova, prema uhodanoj tradiciji u župnoj crkvi svetog Jurja mučenika proslavljen je sveti Florijan, zaštitnik vatrogasaca.

Na svetoj misi prisustvovala su skoro sva dobrovoljna vatrogasna društva Vatrogasne zajednice općine Sveti Juraj na Bregu, DVD Vučetinec domaćin, DVD Lopatinec, DVD Zasadbreg i DVD M. Mihaljevec s mnoštvom svojih članova, od onih najmlađih do vatrogasnih veterana.

U svojoj propovijedi župnik Ivica Puškadija govorio je o životu svetog Florijana, te se osvrnuo na humani posao vatrogasca koji je u službi služenja ljudima. Nakon mise svi prisutni vatrogasci zajedno sa župnikom napravili su zajedničku fotografiju za uspomenu na ovaj svečani dan.

Nakon izlaska iz crkve, u ešalonu kojeg je vodio zapovjednik VZO Sv. Juraj na Bregu Miljenko Živko svi vatrogasci uputili su se kod domaćina na domjenak i čašicu razgovora.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content