U subotu Kros utrka Frkanovec – srce gornjeg Međimurja

Udruga Frkanovčani po treći  put u suradnji s Atletskim klubom Međimurje organizira Kros utrku Frkanovec – srce gornjeg Međimurja koja će se održati 7. svibnja 2016. s početkom u 17.00 sati. Kros – utrka je namijenjena rekreativcima, ali i profesionalnim sportašima svih uzrasta.

Kao i prošle godine i ove će godine malo više pažnje posvetiti mladim rekreativcima. Budući da smo svjedoci pretjerane pretilosti mladih, premalog kretanja te bavljenja sportom, nezdravog načina života, kao i prekomjernog boravka u zatvorenim prostorima, odlučili su mlade animirati i motivirati za sudjelovanje na Kros-utrci Frkanovec – srce gornjeg Međimurja.

Rekreativci i profesionalni sportaši moći će se odlučiti za kraću stazu od 4,6 km ili dužu, od 10,2 km. Start i cilj obje utrke bit će kod Društvenog doma u Frkanovcu, gdje će i nakon utrke biti organiziran prigodan program te druženje uz topli obrok za sve natjecatelje. Staze će prolaziti Frkanovcem,  šetnicom Stari školski put, dok će se duža staza dotaknuti i drugih okolnih naselja. Atraktivnost ove utrke je i konfiguracija staze.

Naime, utrka će prolaziti kroz naselje, ali i kroz livade, šume i potoke gdje će sudionici moći uživati u ljepotama međimurske prirode. Staze će biti označene trakama, a mjestimično će utrku regulirati atletski suci koji će omogućiti nesmetano provođenje kros utrke te mjerenje i obrade rezultata.

Najbolje od najboljih (prva tri mjesta u kategorijama) nagradit će prigodnim poklonima (medaljama), nagradit će i najbolje na stazi (pehari), a svi sudionici će na poklon dobiti majicu kao uspomenu na Kros utrku Frkanovec – srce gornjeg Međimurja i topli obrok. Startnina je 30 kuna.

Svake godine se prijavljuje više natjecatelja, prošle je bilo 225 prijavljenih. Dionica od 10,2 km uvrštena je u kros ligu sjeverozapadne Hrvatske tj. Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije.



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content