‘Pikač’ na Danima humora u Malom Mihaljevcu

U Malom Mihaljevcu održani su ‘Dani humora 2016.’ koje je organizirala Udruga žena Mali Mihaljevec uz pomoć mjesne Udruge mladih, Dobrovoljnog vatrogasnog društva i NK Mali Mihaljevec. Pokretač je Damir Novak, poznati hrvatski karikaturist nagrađivan diljem svijeta, suradnik satiričko-humorističkog lista ‘Pikač’ koji izlazi u Prelogu.

Na svečanom otvorenju bio je vijećnik Grada Preloga Đuro Ujlaki, a uredništvo ‘Pikača’ predstavilo je novi 18. broj. Izložbu karikatura i portreta te promociju lista otvorio je načelnik općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović. Predsjednik Hrvatskog društva karikaturista Davor Trgovčević i Milan Lekić Lex crtali su karikature posjetitelja, a svojim se radovima predstavio i Zdenko Puhin, također dugogodišnji suradnik ‘Pikača’.

Prije otvorenja izložbe održana je radionica crtanja karikatura za djecu. Inače, ‘Pikač’ je nedavno predstavljen i u Srbiji, Makedoniji i Bugarskoj, zahvaljujući upravo Damiru Novaku, koji ga je podijelio kolegama, karikaturistima iz cijelog svijeta, koji su pohvalili list koji izlazi od 1939. godine, javlja Prelog.hr.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content