Hrvatski olimpijac Tonko Sabolčec priprema mlade informatičare

Članovi udruga ‘Mladi informatičari Strahoninca’ (MIS) i ‘Međimurski informatički klub Čakovec’ (MIK) zajedničkom suradnjom provode dodatne pripreme članova za najprestižnija informatička natjecanja (algoritmi).

Tako je u suradnji s hrvatskim olimpijcem Tonkom Sabolčecom uz potporu Hrvatskog saveza informatičara, organizirana prva u nizu radionica dodatnih priprema za predstojeća natjecanja. Ciljevi udruga temelje se u pronalaženju najboljih preduvjeta za napredak djece.

Tonko Sabolčec je rodom iz Pleškovca, trenutno student prestižnog zagrebačkog FER-a, naš hrvatski informatički olimpijac. Član je našeg najboljeg sveučilišnog natjecateljskog tima koji se plasirao u finale ACM ICPC natjecanja. Udruge imaju svoje predstavnike u Hrvatskom savezu informatičara te svojim projektima doprinose izvrsnim rezultatima naših natjecatelja (3. mjestu u državi osnovnoškolske i srednjoškolske ekipe).

U razgovoru s Tonkom dogovorene su radionice koje će prethoditi županijskoj razini natjecanja Infokup te Hrvatskom otvorenom natjecanju informatičara (HONI). Radionice su za članove udruga besplatne. Troškovi ovih radionica pokriveni su projektima udruga koje izravno podupire sam Hrvatski savez informatičara.

Tonko Sabolčec je u ovom trenutku jedan od naših najboljih hrvatskih natjecatelja. Želimo spomenuti, osim njegove kvalitete i znanja, njegovu pristupačnost i skromnost te zahvalu što samoinicijativno želi i sam prenositi svoja znanja na mlađe kolege. U udruzi osobito potičemu potrebu prijenosa znanja te međusobnu i nesebičnu suradnju članova.

Neophodno je spomenuti da je sudjelovanje djece u natjecanju Algoritmi u programskim jezicima C++/Java/Python najveći stupanj referenci koje će članovima služiti u njihovom stručnom napredovanju u profesionalnoj karijeri. Već do sada su imali niz poziva IT poduzeća koja traže vrsne i stručne programere kojih na tržištu nedostaje, odnosno, tržište će imati sve veću potražnju za istima obzirom na razvoj tehnologija.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content