Projekt vrijedan više od 30 milijuna kuna za gradnju kanalizacije

U petak su u prostorima Međimurskih voda d.o.o. u Čakovcu, potpisani Ugovori o gradnji kanalizacijskih sustava u dijelu središnjeg i gornjeg Međimurja. Riječ je o novom projektu koji se sufinancira sredstvima Europske unije, a dio koji otpada na Grad Čakovec, odnosno naselja Žiškovec i Slemenice, vrijedan je oko 10 milijuna i 200 tisuća kuna.

Sredinom prošle godine Međimurske vode zajedno s Gradom Čakovcem i općinama Strahoninec, Pribislavec i Sveti Juraj na Bregu, na natječaj koji je raspisalo Ministarstvo poljoprivrede za dodjelu bespovratnih europskih sredstava iz Kohezijskog fonda za provedbu investicijskih projekata koji se odnose na manje dijelove javnog vodoopskrbnog ili kanalizacijskog sustava, prijavile su projekt dovršetka gradnje kanalizacijskih mreža na području navedenih jedinica lokalne samouprave.

Projekt je prošao, ukupno je vrijedan 30.536.526,00 kuna bez poreza na dodanu vrijednost, a rok završetka je kraj ove godine. Udio europskih sredstava je 68 posto, 10 posto osiguravaju jedinice lokalne samouprave, a ostatak Hrvatske vode.

Prilikom potpisivanja Ugovora, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač istaknuo je da ovime započinjemo još jedan vrijedan projekt na području Čakovca i okolnih općina, čime će se zaokružiti projekt odvodnje, zbrinjavanja i pročišćavanja otpadnih voda sa cjelokupnog gradskog područja.

„Što se Čakovca tiče Ugovor obuhvaća gradnju odvodnje otpadnih voda u naseljima Žiškovec i Slemenice, te stručni nadzor. Vjerujem da će ovaj projekt biti završen u predviđenim rokovima te da radovi ovakvog tipa u našem gradu uskoro biti prošlost.“, rekao je Kovač te dodao da će nakon što ova investicija završi, cjelokupno gradsko područje imati izgrađen kanalizacijski sustav, ali i da će se nakon završetka radova obnovit prometnice u tim naseljima.

Direktor Međimurskih voda d.o.o. Čakovec Vladimir Topolnjak rekao je da ovo novi projekt koji nije vezan uz projekte koji se trenutno provode na širem čakovečkom području. Međimurske vode kandidirale su 2 projekta ukupno vrijedna 44  i pol milijuna kuna, te su oba prošla. Naglasio je da je prijava rezultat suradnje tvrtke s jedinicama lokalne samouprave na čijem će se području provoditi. Ovi odobreni projekti dio su sustava odvodnje Čakovca i prigradskih naselja, a kad investicija bude završena u značajnoj mjeri zaštitit će se površinske i podzemne vode.

U ime svojih općina Ugovore su potpisali načelnica Općine Strahoninec Višnja Ivačić, načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović te načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec. Pribislavečki dio investicije vrijedan je 5,2 milijuna kuna, dio u Općini Sveti Juraj na Bregu 15 milijuna kuna, a dio Općine Strahoninec 280 tisuća kuna.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content