Koncert Baroknih večeri u našoj crkvi

Nedjelju  4. listopada 2015, u župnoj crkvi Sv. Jurja u Lopatincu, održan je posljedni koncert izvan grada Varaždina u sklopu 45. Varaždinskih baroknih večeri. U prepunoj crkvi nastupali  su izvođači Hrvatskog baroknog ansambla sa programom „S obje strane Jadran“ , a koji čine Laura Vajdon –  violina i umjetnička voditeljica ansambla, Sonja Runje –  alt, Tanja Tortić – violina, Ivan Jakšeković – viola, Matko Smolčić – fagot i Dario Poljak –  čembalo.

Koncert In Memorimam, posvećen domaćem sinu naše župe, pijanistu svjetskog glasa, akademiku Jurici Muraiu.

U sat vremana publika je nakon svakog kraja skladbe popratila izvođače dugim plijeskom što je značilo samo jedno, da bi ovakvih događaja trebalo biti više u našoj crkvi, upravo zbog prekrasne akustike i uređenosti ove barokne ljepotice.

Na samom završetku koncerta prisutnima se  obratio domaći župnik, vlč. Puškadija, te izrazio zadovoljstvo i radost u ime svih župljana organizatoru Varaždinskih baroknim večeri, ravnatelju Davoru Bobiću, kojem je ovom prilikom predan  pretisak  Darovnice Nikole Zrinskog Sigetskog  iz 1563. god. kao i spomen medalja. Ujedno za prisustvo na ovom koncertu posebno biranim riječima, župnik je naćaku Jurice Muraia, Zvonimiru Krenu  predo mali znak pažnje, suvenire naše župe, koji su također darovani i Dragici Vitez, tajnici Baroknih večeri.

Svi prisutni složli su se u jednom da takvi koncerti moraju postati tradicija i biti uvršteni u program Varaždinskih  baroknih večeri.

Posljedni puta koncert klasične glazbe u ovoj župi održan je prije 18 godina, 2.11.1997. godine, a nastupili su Armando Puklavec-bariton i Sanja Spahija- orgulje.



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content