Predstavljanje projekta „PUTOVIMA ZRINSKIH“

Dana 24. ožujka 2015. u prostorijama ureda Lokalne akcijske grupe Međimurski doli i bregi održan je sastanak sa predstavnicima Općine Nedelišće, Sv. Juraj na Bregu, Sv. Martin na Muri, Štrigova i Šenkovec. Na sastanku su ravnatelj Muzeja Međimurja Čakovec mr. sc. Vladimir Kalšan i voditelj projekta Patrick Galeski predstavili IPA prekogranični projekt “Turistička promocija tematskih putova obitelji Zrinski u prekograničnom području – Putovi Zrinskih”. Glavni partner s Hrvatske strane projekta je Muzej Međimurja Čakovec.

Glavna svrha projekta je izrada tematskih putova kroz koje će se moći istraživati povijest obitelji Zrinski na području Szigetvara i Međimurja, prezentirati sadržaj posjetiteljima kroz primjenu visokih tehnologija na glavnim info točkama projekta te obilaziti područja uključena u tematski put.

Jedna od glavnih aktivnosti projekta je instalacija informacijskih ploča i putokaza na nekoliko lokacija u Međimurju. Na području LAG-a Međimurski doli i bregi je šest lokacija koje su uključene u projekt: Nedelišće, Gornji Kuršanec/Općina Nedelišće, Lopatinec/Općina Sveti Juraj na Bregu, Štrigova, Lapšina/Općina Sveti Martin na Muri i Šenkovec.

Na sastanku je predstavljen projekt, koristi projekta za svaku općinu te su predstavljene info ploče koje će biti postavljene na lokacijama tematskog puta. Predstoji dogovor oko lokacija info ploča u pojedinim naseljima. Također, kroz projekt će se kreirati turistički paketi koji će obogatiti kulturnu turističku ponudu Međimurja.
Provedba projekta završava 31. srpnja 2015. godine.

 

 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content