Turistička promocija tematskih putova obitelji Zrinski u prekograničnom području – Putovi Zrinskih

EU projekt Putovi Zrinskih temelji se na prekograničnoj suradnji Mađarske i Hrvatske, odnosno partnera iz Sigetvára i Međimurja, koji njeguju tradiciju obitelji Zrinski. Projektom se nastoji etablirati Međimurje i Szigetvár kao turističke destinacije za domaće i međunarodno tržište. Tradicija, povijest, mjesta i spomenici povezani s obitelji Zrinski smatraju se važnim za razvoj turizma obje regije. Članovi obitelji Zrinski bili su redom političari, diplomati, hrvatski banovi, ratnici, gospodarstvenici, pjesnici te zagovaratelji ideje suvereniteta Hrvatskog-ugarskog kraljevstva, a Nikola IV. (1508. – 1566.) i Nikola VII. (1620. – 1664.) bili su europski poznate osobe.
Glavna je svrha projekta izrada tematskih putova kroz koje će se moći istraživati povijest obitelji Zrinski na području dviju regija, prezentirati sadržaj posjetiteljima kroz uporabu visokih tehnologija na glavnim info točkama projekta te obilaziti područja uključena u tematski put. Lokacije tematskog puta, kojima se povezuje cijeli prostor Međimurske županije te se nadovezuje na slične tematske putove u Mađarskoj, odabrane su kako bi se kulturno-povijesno nasljeđe obitelji Zrinski iskoristilo u turističke svrhe, ali i približilo javnosti. Povijesni značaj obitelji Zrinski i lokacija na kojoj su nekada boravili i njome gospodarili, može biti atraktivni čimbenik posjećenosti, posebice kroz moderan način prezentacije sadržaja. Projekt se temelji na građi 16. i 17. stoljeća, no kroz moderni i edukativni prikaz sadržaja visoko tehnološkim alatima predstavlja turističku ponudu s karakteristikama 21. stoljeća.



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content