Međimurski “Žibeki” posjetili Policijsku upravu međimursku

U srijedu 9. travnja Policijsku upravu međimursku posjetilo je 93 djece Dječjeg vrtića “Žibeki” iz Čakovca, Brezja i Pribislavca.

Naime, tijekom mjeseca ožujka ove godine, u sklopu preventivne akcije “Moj prijatelj policajac i ja u prometu” policijski službenici posjetili su sve dječje vrtiće u Međimurskoj županiji i djecu učili pozitivnom ponašanju u prometu kako bi sigurno stigla do svojih odredišta. Među tim su vrtićima bila i ova tri i već je tada dogovoren ovaj posjet kao nastavak edukacije.

Za djecu je pripremljen niz zanimljivih sadržaja. Upoznala su se sa postupkom daktiloskopiranja i jedinstvenošću otiska svake osobe, a kao poklon sa sobom su ponijeli svaki svoj otisak prsta. U Postaji prometne policije Čakovec naučili su više o poslovima prometne policije i njihovom opremom, a obišli su i prostorije za zadržavanje koje su kod njih pobudile bujnu maštu i potaknule vesele komentare.

U sportskoj dvorani isprobali su pravi policijski trening. Bilo je tu zagrijavanja trčanjem, vježbanja gardova, pa čak i elemenata nogometa, a na kraju su se sa policijskim trenerom pozdravili tradicionalnim japanskim pozdravom kod borilačkih sportova.

Posjet su nastavili u dvorištu policijske uprave gdje su se družili sa službenim policijskim psom Dustinom čija je zadaća praćenje ljudskog traga, ali mu nije strana ni igra sa djecom kojoj je dopustio da ga veselo češkaju, a zatim ih zadivio nekim svojim vještinama.

Vrlo im je zanimljiva bila oprema koju koristi Interventna jedinica policije, osobito zaštitne kacige, štitovi i “ovan” koji se koristi za razvaljivanje vrata, a ništa manje i službeni policijski motocikl, pa su mnogi od njih iskoristili priliku i sjeli na njega uz neizbježno fotografiranje.

Prije odlaska iz policijske uprave počastili su se sokovima i bonbonima kako bi im posjet ostao u slatkom sjećanju.

zibeki_2

 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content