KUU Zasadbreg tijekom 2013. godine imala 294 aktivnosti

Kulturno – umjetnička udruga Zasadbreg iza sebe ima izrazito bogatu 2013. godinu. Tijekom protekle godine ukupno su imali 294 nastupa, radnih akcija, druženja, probe ili neki drugi oblik aktivnosti. Uloženo je puno truda i energije što je donijelo i odlične rezultate pa su primjerice pojedine sekcije predstavljale našu županiju u Šibeniku i Zagrebu.

U 2013. odradili su ukupno 45 nastupa, 17 radnih akcija, 5 druženja, tako su se zajedno  družili 67 puta. Ove nastupe naravno ne bi bilo moguće odraditi bez proba, tako je 58 proba imala je dječja folklorna sekcija, 42 probe folklorna sekcija, 60 proba tamburaška i 48 proba imala dječja tamburaška sekcija. Ove godine imali su ukupno 208 proba, a održali su i 19 sastanka upravnog odbora. Dok to sve stavimo skupa dolazimo do brojke 294 puta.

Na kraju izvješća zahvale su upućene načelniku općine Anđelku Nagrajsaloviću i Općini Sveti Juraj na Bregu, Anđelku Kovačiću i Vijeću mjesnog odbora na financijskoj pomoći kao i veliko hvala župniku Ivici Puškadiji koji je donirao dijelove narodnih nošnji te pomogao u nabavci tkalačkog stana, vrijednog i lijepog eksponata koji krasi etno-kutak. Zahvala je upućena i svim mještanima Zasadbrega koji ih prate i podupiru rad kao i sponzorima i donatorima, svima koji su na bilo koji način pomogli u radu.

Nastupi i smotre u 2014. godini:

Državne smotre – Dječje Vinkovačke jeseni u Vinkovcima – Smotra koreografiranog folklora u Šibenik

Županijske smotre – dječja smotra međimurske popevke u Svetom Martinu     – predsmotra međimurske popevke u Štrigovi – smotra tamburaških sastava i orkestara u Mačkovcu – smotra izvornog folklora u Donjoj Dubravi – smotra dječjeg folklornog stvaralaštva u Maloj Subotici – smotra narodne nošnje u Žiškovcu

Nastupi u mjestu – organiziranje fašnika – organiziranje “Pozdrava jeseni” – obilježavanje 15-te godišnjice naše udruge – nastup na proštenju – sudjelovanje na polnočki -sudjelovanje na školskoj božićnoj priredbi

Ostali nastupi – nastup u Čepinskim Martincima – nastup na humanitarnim koncertima – sudjelovanja na Međimurskim fašnicima – nastup na Božićnom koncertu u župnoj crkvi – nastup na svadbi naše članice

Radne akcije i druženja – sudjelovanje na Vincekovom pohodu – druženje uz spaljivanje vuzmenke – organiziranje šanka i tombole na proštenju u Zasadbregu – uređenje i održavanje etno kutka.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content