Održana godišnja skupština udruge “Frkanovčani”

Dana 25. siječnja 2014. godine održana je redovna godišnja skupština Udruge Frkanovčani iz Frkanovca. Udruga se bavi poboljšanjem društvenog života mještana kroz sportske, kulturne, edukativne, ekološke i turističke aktivnost. U današnjem brzom načinu života gube se stari običaji, zaboravlja život naših djedova i baka i uništava se priroda. Sve je to potaklo članove Udruge da aktivno promoviraju kulturnu i prirodnu baštinu Frkanovca, revitaliziraju stare narodne običaje, organiziraju i provode razne manifestacije i izložbe, educiraju mlade, surađuju s drugim udrugama i aktivno sudjeluju u poboljšanju turističke ponude našeg Međimurja.

Godišnju skupštinu vodio je Marko Novak, dok je financijsko izvješće za proteklu 2013. godinu podnio Marko Kovačić. Predsjednik Udruge Frkanovčani, Željko Medved, podnio je izvješće o radu za proteklu 2013. godinu gdje se posebno osvrnuo na održanu manifestaciju Dani Frkanovca 2013. koja se održava svake godine krajem srpnja i svojim bogatim sadržajem prilagođenim za sve uzraste privlači sve više posjetitelja, također se osvrnuo na odrađen projekt kandidiran kod Hrvatske elektroprivrede, HEP donacije 2013., pod nazivom „Očistimo Frkanovec – srce Gornjeg međimurja“. Odrađene su još brojne aktivnosti vezane uz sport, edukaciju, volontiranje, održavanje šetnice Školski put, kao i uključivanje u rad drugih udruga. Također je napomenuta odlična suradnja sa Međimurskom županijom, Općinom Sveti Juraj na Bregu te ostalim udrugama i sponzorima kojima se Udruga Frkanovčani ovom prilikom zahvaljuje.

Predsjednik Udruge predstavio je i plan rada za 2014. godinu u kojem treba posebno istaknuti manifestaciju Dani Frkanovca 2014. koja će se održati 26. i 27. srpnja 2014. godine, organizaciju kros utrke „Srcem Gornjeg Međimurja“, Frkanovec 2014., također se nastavlja sa prikazom starih običaja, dječjim radionicama, organiziranjem tribina za građane, sportskim aktivnostima, kandidiranjem projekata na natječaje nacionalnih donatora, sudjelovanjem u radu LAG-a Međimurski doli i bregi te ostalim aktivnostima Udruge. Okupilo se više od 60 posjetitelja, gostiju, prijatelja i članova Udruge gdje su iskazane riječi pohvale i podrške te očvrsnute i dosad jake veze između Udruge Frkanovčani, ostalih udruga, jedinica lokalne uprave i samouprave te sponzora i donatora. Godišnja skupština završena je ugodnim druženjem uz domjenak za sve posjetitelje.

S poštovanjem,
Udruga Frkanovčani
Web: www.frkanovcani.hr
Facebook: Udruga Frkanovčani



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content