Prva smotra postrojbe civilne zaštite Općine Sveti Juraj na Bregu

U prisutnosti načelnika Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelka Nagrajsalović, načelnika stožera zaštite i spašavanja i zamjenika općinskog načelnika Damira Novak, predstavnika DUZS područnog ureda Čakovec Ferida Kašmo, predstavnika tvrtke Defensor i članova stožera zaštite i spašavanja Općine Sveti Juraj na Bregu, u subotu 20. prosinca 2013. godine, u 09:00 sati u Domu kulture Jurice Muraia održana je 1. smotra postrojbe Civilne zaštite Općine Sveti Juraj na Bregu.

Postrojba Civilne zaštite ustrojena je kao potpora za provođenje mjera zaštite i spašavanja sukladno procjeni ugroženosti stanovništva i materijalnih dobara u slučaju prirodnih i ekoloških katastrofa i velikih nesreća na području Općine Sveti Juraj na Bregu.

Pozdravljajući prisutne pripadnike Civilne zaštite, načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović između ostalog rekao je kako vjeruje da postrojbu Civilne zaštite neće biti potrebno koristiti. Predstavnik DUZS područnog ureda Čakovec Ferida Kašmo predstavio je prisutnima sustav i ustroj zaštite i spašavanja. Ustroj Civilne zaštite Zakonska je obveza, te dodao kako vjeruje da će se postrojbe Civilne zaštite sastajati samo tijekom osposobljavanja i smotri.

Predstavnik  tvrtke „Defensor“ Emilio Habulin ovlaštenik za izradu planova zaštite i spašavanja, prezentirao je obuhvatni sustav zaštite i spašavanja, djelovanje na području Općine, operativne snage, tijela i ustroj, obveze i zadaće, te plan mobilizacije.

Svi prisutni pripadnici postrojbe primili su reflektirajuće prsluke sa propisanim obilježjima.



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content