Mladi i ljudi dobre volje Julijani Đuranec (84) sredili ruševnu kuću

Članovi udruge mladih Mali Mihaljevec zajedno s prijateljima organizirali su akciju pomoći Julijani Đuranec (84) koja živi posljednjih deset godina sa sinom Dušanom (42) u kući pokojne sestre, udaljenoj nekih 300m od ruševne kuće koja je njihova i koja je bila prikazana u potresnom videu koji su mnogi pogledali i ostali zatečeni.

U današnje vrijeme pored socijalne službe, Općina, Mjesnih odbora, Caritasa i drugih teško je zamisliti da se ovako nešto može dogoditi da netko živi u urušenoj kući s velikom rupom na zidu i bez osnovnih uvjeta za život i prezimljavanje. Priupitali smo tada načelnika Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelka Nagrasajlovića o slučaju pa nam je ispričao kako ruševna kuća koja je bila prikazanatrenutno gospođi ne služi za stanovanje, već ona živi u drugoj, također starijoj kući, ali s osnovnim uvjetima za život.

Iz Udruge mladih Mali Mihaljevec priopćili su nam da im je vlasnik kuće u kojoj trenutno stanuju rekao da si on na tom mjestu danas – sutra želi graditi kuću, ali ih još nije izbacio zbog starice, iako mu je to u planu. – U takvoj situaciji, gospođi Julijani ne preostaje ništa drugo nego vratiti se u svoju kuću u šumi te smo odlučili održati radnu akciju s članovima udruge i svim ljudima koji žele pomoći da se barem popravi zid te postave vrata i ugradi peć – ispričali su nam iz udruge mladih.

Tako su ovih dana uredili su okoliš, pokrpali rupe na zidovima, uredili unutrašnjost trošne kuće te napravili nova vrata na ogromnoj rupi na zidu. Udruga mladih Mali Mihaljevec zahvaljuje se tako općini Sveti Juraj na Bregu, načelniku Anđelku Nagrajsaloviću, Mjesnom odboru Mali Mihaljevec, udruzi mladih iz Mihovljana te predsjednici Kristini Bajs, udruzi mladih iz Šenkovca te predsjednici Kristini Zadravec, Andreju Vugrincu, Renatu Brezu, Mirjani Komar, Lauri i Lei Tkalčec na donacijama.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content