UZ JURJEVO ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA SV. JURJA NA BREGU

U utorak, 23. travnja održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Svetog Jurja na Bregu kojom je obilježen Dan Općine. Svojim prisustvom sjednicu su uveličali načelnici međimurskih općina, vijećnici Općinskog vijeća domaćina, predstavnici škole i predškole, župan Ivica Perhoč i župnik Ivica Puškadija. Predsjednik Vijeća Marijan Rodinger naglasio je solidnu suradnju vijećnika u mandatu na izmaku, a načelnik Anđelko Nagrajsalović nastojao je što kraće objediniti rezultate učinjenog.
– Četiri godine mandata prošle su. Čini mi se kao da je tih godina bilo više jer sam se suočavao s mnoštvom važnih stvari za Općinu i njezine mještane, a vremena i sredstava ponekad je bilo premalo, dok su nam za neke projekte ruke bile vezane jer su u domeni države. Rasporedili smo prihode naseljima po VMO-ima, kako bi oni lakše raspolagali novcem za svoje potrebe. Gospodarski razvoj nastojali smo omogućiti putem projekta razvoja izrađenog u LAG-u, izmijenili smo i dopunili prostorne planove, izgradili infrastrukturu gospodarske zone Brezje, poticali smo razvoj turizma, prezentaciju Općine i njezinih vrijednosti, podržavali privatne investicije – istaknuo je, između ostalog, načelnik Nagrajsalović.

Riječi je bilo i o projektiranju i izgradnji općinske kanalizacijske mreže, izradi geodetskih elaborata za zemljišne knjige prema stanju u katastru, sanaciji i dogradnjih društvenih, vatrogasnih i sportskih objekata, izgradnji pješačko-biciklističkih staza, sanaciji cesta, rekonstrukciji električne mreže, proširenju plinske mreže… Poboljšana je kvaliteta usluge odvoza otpada, provedene su akcije čišćenja okoliša, a u sferi obrazovanja i kulture proširen je kapacitet vrtića, dograđuje se škola, stipendiraju se studenti s područja Općine. Općina se uključila u Bibliobusnu službu čakovečke Knjižnice Nikola Zrinski, pomagalo se obnovu župne crkve, a na Rogoznici izgradnju igrališta.

Najavljeni petogodišnji planovi
U sferi socijalne skrbi sufinancira se boravak djece u jaslicama i vrtiću, povećana je jednokratna naknada za rođenje djeteta na tisuću kuna, pomaže se osobama sa zdravstvenim teškoćama i socijalno ugroženima, Općina surađuje s općinskim Caritasom i Crvenim križem, a preko javnih radova zaposleno je dvadeset osoba.
– Ključni razvojni projekti planirani za period od pet godina su izgradnja sustava odvodnje i kanalizacije, katastarska izmjera s uknjiženjem vlasništva javnih objekata na Općinu, rekonstrukcija i modernizacija cesta, uređenje autobusnih stajališta s nadstrešnicama, rekonstrukcija javne rasvjete radi energetske učinkovitosti, izgradnja doma umirovljenika, dogradnja vrtića u Lopatincu, uređenje kulturno-izložbenog centra, unapređenje turističke ponude, razvoj poduzetničke zone, poticanje umrežavanja poduzetnika i obrtnika te zaštita i promocija autohtonih prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda – najavio je Anđelko Nagrajsalović.

Prigodnim su se riječima obratili župan Ivica Perhoč i ravnateljica OŠ I. G. Kovačića Jelena Haček te vlč. Ivica Puškadija koji je zahvalio načelniku na susretljivosti.
– Načelnik je učinio koliko može za Općinu i Župu, na čemu zahvaljujem i njemu i kolektivu u Općini. Nije važna nečija titula, važna je osoba. Nadam se da će naša suradnja i dalje biti dobra kao dosad te vam prenosim riječi biskupa koji smatra da je na obnovi crkve učinjeno jako puno i da sada treba malo stati jer su vremena teška, a rezultati ipak nisu izostali – rekao je župnik Ivica Puškadija.
Izvanrednom izvedbom međimurskih pjesama na svečanoj sjednici predstavile su se pjevačice KUU-a Zasadbreg u pratnji njihovih tamburaša. Uzvanici su razgledali izložbu koja je uz Dan Općine postavljena u prizemlju općinske zgrade. Jednu je na temu leptira plavca kao školskog projekta postavila OŠ I. G. Kovačić, a drugu Župa Sv. Juraj na Bregu na temu povijesnih zapisa vezanih uz Župu i mjesto.
A. Ličanin

preneseno s: www.medjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content