Juraj Barlek osvojio prvu državnu nagradu iz fizike

Srednja škola Biograd na Moru od 2. do 5. svibnja bila je domaćin državnog Natjecanja i smotre iz fizike učenika osnovnih i srednjih škola. Na natjecanju i smotri sudjelovalo je 139 mladih fizičara, koje je pripremalo i pratilo 99 mentora. Ove školske godine na školskom Natjecanju i smotri iz fizike sudjelovalo je 3400 učenika iz 597 osnovnih i srednjih škola, na županijskoj razini natjecalo se 1500 učenika, a najbolji od njih pozvani su na državno Natjecanje i smotru.
U konkurenciji učenika osnovnih škola Juraj Barlek iz OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu bio je 3. i osvojio je prvu nagradu s tri boda manje od prvoplasiranog i bodom manje od drugoplasiranog. Mentor mu je Mario Pinc.
Filip Bacinger iz OŠ Nedelišće osvojio je drugu nagradu, a njegov je mentor Milan Đurić. Od naših predstavnika još su državno natjecanje izborili Sebastijan Kocen iz OŠ Štrigova s mentorom Dominikom Hrženjakom, Lukas Novak iz I. OŠ Čakovec s mentorom Mihaelom Vargom, Viktor Horvat iz OŠ Donja Dubrava s mentoricom Ivanom Friščić Dornik.

U konkurenciji eksperimentalnih radova srednjoškolaca drugu nagradu dobio je Borna Bilas iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec s radom Laminarno i turbulentno strujanje tekućina. Mentorica mu je Melita Sambolek.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content