Akcija Zelena čistka na relaciji Sveti Juraj na Bregu – Šenkovec

U petak 12. travnja od 9 do 12 sati na relaciji Sveti Juraj na Bregu – Šenkovec, Upravni odjel za zaštitu okoliša i komunalno gospodarstvo Međimurske županije i Javna ustanova za zaštitu prirode – Međimurska priroda u suradnji s općinama Sveti Juraj na Bregu i Šenkovec, srednjim školama te Policijskom upravom međimurskom i Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije organiziraju akciju čišćenja “Zelena čistka-jedan dan za čisti okoliš”.

Akcija se provodi u sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje 22. travnja, te provođenja preventivnih aktivnosti u sklopu komponente II., Nacionalnog preventivnog projekta “Zdrav za 5”.

Opći ciljevi komponente II. koja se odnosi na zaštitu prirode i okoliša su aktivno mijenjanje stavova i štetnih životnih navika (ovisnost i zaštita okoliša), usvajanje zdravih stilova života te podizanje razine samosvjesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja, jačanje međusektorske suradnje u području zaštite okoliša i prirode (predstavnika MUP-a, predstavnika Ministarstva zdravlja i Ministarstva zaštite prirode i okoliša) kroz izgradnju sigurnog i zdravog okoliša za kvalitetno odrastanje mladih te jačanje “Zajednice koja brine”.

U akciju uklanjanja otpada i čišćenje ranije odabranih površina, prvenstveno su uključeni učenici prvih i drugih razreda srednjih škola s područja Čakovca, ali i svi ostali građani koji se odazovu pozivu.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content