Brezofske žene znaju kako

Žene iz Brezja dokazale su kako se znaju  pobrinuti za sebe i svoje interese. Zbog potrebe za druženjem i očuvanjem etno baštine te tradicije, 2007. godine osnovale su Udrugu žena „Breza“ Brezje. Broj članica raste proporcionalno godinama djelovanja Udruge, a trenutno je u istoj 34 žena od dvadesetak do osamdesetak godina.

Ove subote 6. travnja održana je 6. godišnja skupština. Glavnu je riječ imala gđa Spomenka Barlek, kojoj je ovo drugi mandat, a na istoj su osim Izvršnog vijeća i članica bili prisutni i načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović, predsjednik Mjesnog odbora Dragutin Ladić, predsjednica MSSR-a „Sport za sve“ Čakovec Danica Korunić te predsjednice ostalih udruga žena iz iste Općine. Spomenuta gđa Barlek na skupštini je članicama i ostalim prisutnima predstavila prošle projekte, trenutnu financijsku situaciju Udruge, a koja je zavidno pozitivna, te je predstavila aktivnosti koje se planiraju provesti u 2013. godini. Posebno su istaknuta razna sportska natjecanja, na kojima su članice Udruge Breza već dobivale medalje te Dječji kamp (radionice, bejzbol…) na engleskom jeziku koji provodi gosp Mladen Dominić, već četvrtu godinu zaredom, u suradnji s prijateljima iz Kansasa. Također, ista je Udruga već 6. godinu zaredom organizator turnira u stolnom tenisu, namijenjenog amaterima-članovima udruga Općine Sveti Juraj na Bregu.

Ukoliko planirate otvoriti udrugu žena u vašem mjestu, a ne znate odakle početi ili pak ste iz Brezja i želite se aktivno priključiti radu iste, predsjednicu Udruge možete kontaktirati na uzbreza@gmail.com.

preneseno s: www.e-mina.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content