Predavanje o dijabetesu i osteoporozi

Povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa koji se u cijelom svijetu obilježava 14. studenog, u prostorijama Društvenog doma u Malom Mihaljevcu u subotu 10.11.2012. UŽ Mali Mihaljevec organizirala je stručno predavanje o dijabetesu kojem je prisustvovalo oko 50 mještana Malog Mihaljevca i susjednih sela. Predavanju je također prisutvovao načelnik općine Anđelko Nagrajsalović i predsjednik VMO Mali Mihaljevec Damir Novak.

Na ovaj način se, uz mjerenje šećera u krvi i tlaka te dijeljenjem prigodnih tematskih materijala, još jedanput podsjetilo i upozorilo na ovu sve rašireniju kroničnu bolest. Predavanje je održala dr.sc. Marina Gradišer uz kraće izlaganje medicinske sestre Kornelije Mesarić.

Osim dijabetesa doktorica je održala zanimljivo i korisno predavanje o osteoporozi te na pristupačan način dala odgovore na mnogobrojna pitanja vezana uz ovu čestu bolest, koja se gotovo svakodnevno pojavljuju u životu svakog od nas. Zbog čega dolazi do osteoporoze, kako je prepoznati, na koje simptome obratiti pažnju, kako je dijagnosticirati, kako liječiti i ono što je najvažnije-kako je prevenirati.

Po završetku predavanja naše mještanke, a ujedno medicinske sestre Kornelija Mesarić i Marijana Horvat mjerile su prisutnima krvni tlak i razinu šećera u krvi.

Udruga žena “Mali Mihaljevec”



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content