Virtualna početna konferencija: Uz ‘Projekt asistent’ stiže pomoć udrugama nakon koronakrize!

Platforma za Društveni centar Čakovec, inicijativa desetak organizacija civilnog društva koja potiče nezavisne suvremene umjetničke i kulturne prakse, započela je s provedbom novog projekta pod nazivom ‘Program podrške – projekt asistent’ financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

U partnerstvu s Općinom Sveti Juraj na Bregu, projekt je osmišljen kako bi se organizacijama civilnog društva, onima s područja općine ali i cijele Međimurske županije, pružila potpora u povratku punom opsegu djelovanja i aktivnostima nakon pandemije bolesti COVID-19.

U nešto neformalnijoj formi, na virtualnoj početnoj konferenciji projekta, glavne su smjernice predstavili izvršni direktor Platforme za Društveni centar Čakovec Filip Živaljić i voditelj projekta Matija Moharić.

– I sami smo svjesni da se nakon pandemije koronavirusa, koja službeno još nije završila, posljedice itekako vide u razvoju civilnog društva. Našim projektom u idućih 12 mjeseci imamo šansu napraviti seriju edukacija, radionica i volonterskog programa, s ciljem osnaživanja organizacija civilnog društva, kazao je Filip Živaljić.

Projekt je s provedbom započeo 23. lipnja 2022. godine i trajat će do 23. lipnja 2023. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 413.250,76 kuna, od kojih se 85 posto financira sredstvima Europskog socijalnog fonda (poziv Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice, referentni broj UP.04.2.1.11.0034), te preostalih 15 posto iz državnog proračuna.

Ovim projektom članice Platforme za Društveni centar Čakovec i Općina Sveti Juraj na Bregu prilagodit će svoje vještine lokalnim problemima, te ojačati kapacitete za neposredan rad na područjima koja se financiraju kroz Europski socijalni fond. Aktivnostima projekta doprinijet će se pružanju učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama.

– Idućih 12 mjeseci ćemo se družiti, istraživati i volontirati, sve s ciljem povećanja kapaciteta organizacija civilnog društva. Osjećamo se spremnima za sve izazove koji će se pojaviti, najavio je Matija Moharić.

Već od jeseni kreće ciklus edukacija za predstavnike organizacija civilnog društva u područjima kao što su menadžment, marketing, zakonske obveze neprofitnih organizacija i slično. Program S2OCD namijenjen je studentima Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, koji će kroz ovaj volonterski program izraditi studije slučaja i pružiti učinkovite odgovore na potrebe lokalne zajednice, a jedna od aktivnosti projekta ‘Program podrške – projekt asistent’ je i istraživanje i mapiranje potreba organizacija civilnog društva na području Općine Sveti Juraj na Bregu.

Sve informacije o programima i aktivnostima bit će pravovremeno objavljene na službenim stranicama Platforme i podstranici projekta, kao i na našim društvenim mrežama.

PROGRAM PODRŠKE – PROJEKT ASISTENT

Korisnik: Platforma za Društveni centar Čakovec / Dr. Ivana Novaka 38 / Čakovec 40000

Partner: Općina Sveti Juraj na Bregu / Pleškovec 29 / Lopatinec 40000

Poziv: Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice

Referentni broj projekta: UP.04.2.1.11.0034

Ukupna vrijednost projekta: 413.250,76 HRK

EU sufinanciranje: 85%

Sufinanciranje iz državnog proračuna: 15%

Period provedbe: 23.06.2022. – 23.06.2023.

Cilj projekta: Ovim projektom članice Platforme za Društveni centar Čakovec i Općina Sveti Juraj na Bregu prilagoditi će svoje vještine lokalnim problemima, te ojačati kapacitete za neposredan rad na područjima koja se financiraju kroz Europski socijalni fond. Aktivnostima projekta doprinijet će se pružanju učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama.

Dodatne informacije:

https://strukturnifondovi.hr/

https://www.esf.hr/

https://udruge.gov.hr/

https://zaklada.civilnodrustvo.hr/

preneseno s: www.mnovine.hr
objavila: Martina Korent



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content