Sjajne vatrogasice DVD-a Mali Mihaljevec putuju na olimpijadu u Celje

Dana 11. lipnja 2022. godine na nogometnom igralištu NK Mali Mihaljevec održano je općinsko natjecanje u vatrogastvu. Organizirala ga je Vatrogasna zajednica Općine Sveti Juraj na Bregu u koju je uključeno pet mjesnih DVD-a. Na natjecanju su sudjelovali DVD LopatinecDVD Zasadbreg, DVD Vučetinec, DVD Brezje DVD Mali Mihaljevec.

Domaćin skupa bio je DVD Mali Mihaljevec ima trenutno oko 35 članova. O samom društvu govorio nam je mladi predsjednik DVD-a Nikola Babić.

– Na današnjem natjecanju imamo četiri kategorije, mušku A i B i žensku A i B. Radili smo vježbu s motornom štrcaljkom i odradili štafetu s preprekama na 400 metara.

Nikola je dugi niz godina bio tajnik DVD-a, te je nedugo preuzeo dužnost predsjednika, a uz to polaže i sudački ispit.

– Sudački ispit je poprilično teorijski kompleksan. Ispit ima osamdeset pitanja. Sudac mora ocjenjivati vještinu, brzinu i točnost izvedbe, ali i znati izvoditi sve vježbe.

Predsjednik i zamjenik DVD-a Mali Mihaljevec Damir Novak iskoristili su priliku i pohvalili svoje vatrogasice koje kreću na internacionalno natjecanje.

– Naša ženska ekipa ove godine ide na vatrogasnu olimpijadu u Celju u Sloveniji, te će se tamo zadržati od 17. do 24. srpnja 2022. godine. Nastupit će tek u subotu, a ostalih dana ćemo zajedno vježbati. Vodim ih ja, a već sam i prije čak četiri puta imao čast da sa svojim vatrogascima na olimpijadama predstavljam naš DVD, istaknuo je Damir Novak.

Skup je posjetio i načelnik općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović koji nije krio ponos na općinske vatrogasce i vatrogascice kojima je poželio sreću na natjecanju.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavila/foto: Blanka Lozić



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content