Održano je Europsko juniorsko prvenstvo u streljaštvu

Od 20. svibnja do 8. lipnja 2024. godine U Osijeku, održavalo se Europsko juniorsko prvenstvo u streljaštvu na kojem su nastupila i dva međimurska sportaša, Anamarija Turk i Luka Jambreuš, članovi SK Zelenbor Brezje pod vodstvom iskusnog trenera Miroslava Turka.

Anamarija je odličnim nastupom u olimpijskoj disciplini trostav otpucala najbolji ovosezonski rezultat od 580 krugova (krug manje od osobnog rekorda), čime je osvojila 12. mjesto u konkurenciji 63 najboljih juniorki Europe. U drugoj, neolimpijskoj disciplini 60 ležeći, Anamarija je osvojila 36. mjesto sa 607,4 krugova. Hrvatske juniorke ekipno su osvojile 12. mjesto. Anamariji je 12. mjesto najbolji plasman na europskim prvenstvima u dosadašnjoj karijeri.

Luka Jambreuš je u disciplini ležeći osvojio solidno 35. mjesto sa 611,6 krugova, dok je u trostavu osvojio 46. mjesto s 562 kruga. Zanimljivo, u prvoj polovici natjecanja (nakon klečećeg i polovice ležećeg stava), Luka se nalazio na četvrtom mjestu, a veliki pad uslijedio je u drugoj seriji ležećeg i cijelom stojećem stavu. Ekipno, hrvatski juniori su osvojili 9. mjesto u disciplini 60 ležeći.

Nakon kratkog odmora, Anamarija i Lika nastavljaju intenzivne pripreme za državno i nadolazeće Svjetsko juniorsko prvenstvo, koje će se krajem rujna održati u Peruu.

preneseno s: medjimurski.hr
objavila/foto: Blanka Lozić

Scroll to Top Skip to content