U naš kraj došao je jedinstveni primjerak navalnog vozila

Dana 30. svibnja 2024. godine vozni park DVD-a Lopatinec obogaćen je novim vozilom. Novo vozilo kupljeno je u Sloveniji, od Prostovoljnog gasilskog društva Šmartno v Tuhinju, i to zahvaljujući sredstvima Općine Sveti Juraj na Bregu predvođene načelnikom Anđelkom Nagrajsalovićem.

O značaju novog vozila za DVD govorio je predsjednik istog Bojan Bistrović.

-Već duže vrijeme bili smo u potrazi za vozilom koje ima vodu i svu pripadajuću opremu i pronašli smo ga na oglasniku u Sloveniji. Kako smo ove godine trebali dobiti novi kombi, zajedno smo odlučili da umjesto njega uzmemo ono što nam je potrebnije, navalno vozilo. Iako je naš postojeći kombi nešto stariji, smatrali smo da kako bismo bili na usluzi građanima, trebamo vozilo koje će zadovoljavati sve potrebe nužne za naš rad. Ovo je jedinstveni primjerak navalnog vozila. Ovo je zato napredak ne samo za našu općinu, već i cijelu vatrogasnu zajednicu.

Tom prilikom rekao nam je nešto i običaju dočekivanja novog vozila.

-Paljenje sirena i doček novog vozila zapravo je vatrogasni običaj. Kako je voda glavno sredstvo gašenja, škropljenje vozila vodom ima simboličan značaj kojeg se i mi držimo. Uskoro ćemo prirediti i posvećenje vozila misnim slavljem, a isto će pratiti i naše organizirano slavlje ovim povodom.

Oko novog vozila okupili su se mještani i članovi te je započelo skupno razgledavanje, a govore okupljeni, o istom će se brinuti kao novom članu obitelji.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavila/foto: Blanka Lozić

Scroll to Top Skip to content