SVETI JURAJ NA BREGU Matematičkim petobojem na Dan škole do slatkih nagrada

Učenici 8. A razreda ponovili su u Pleškovcu osnovnoškolsko matematičko gradivo na Dan škole

U OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu ove je godine Dan škole obilježen radionicama, a učenici 8. A razreda imali su prigodu odigrati Matematički petoboj.

Kako je još manje od mjesec dana do kraja nastavne godine ovo je bila prigoda na zabavan, natjecateljski i dinamičan način uz kvizove i igre ponoviti osnovnoškolska matematička znanja.

Krenulo se Kahoot kvizom koji je bio prožet brojkama, a glavna tema je bila zdravlje. Nakon toga se krenulo pitalicama ispisanima na papiru prema kvizu kojeg su osmislile učiteljice Ksenija Bilas iz OŠ Mursko Središće i Tanja Perhoč iz OŠ Selnica i OŠ Belica koje su predstavile svoju suradnju na nedavnom Županijskom stručnom vijeću učitelja Matematike Međimurske županije.

Nastavilo se Kahoot kvizom, a ovaj puta su se pogađali citati, misli i poslovice poznatih matematičara. Osmaši su čuli za Pitagoru, Talesa, Descartesa, Eulera, Gaussa i brojne druge matematičare, a sada su ih imali priliku upoznati na drugačiji način kroz njihove citate. Uslijedilo je novo igranje pitalicama ispisanima na papiru, ali ovog su puta učenici dobili matematičke pojmove koje su trebali što bolje, preciznije i brže opisati članovima svoje grupe koji su pogađali o kojemu se pojmu radi.

Za kraj je odigran još jedan Kahoot pod nazivom Brzo računam. Usmeno računanje na pamet mora biti brzo i efikasno pa su se ovdje najbolje snašli oni najvještiji u računskim radnjama. Najbolji igrači Kahoot kvizova nagrađeni su slatkim nagradama. Za kraj su učenici dobili mreže kocke, kvadra i pravilne uspravne četverostrane piramide te su spajanjem strana dobili geometrijska tijela koja su posljednje osnovnoškolsko matematičko gradivo.

preneseno s: www.emedjimurje.hr
objavio/foto: Željko Kraljić

Scroll to Top Skip to content