DANI OTVORENIH VRATA – Nikola Babić: ‘Ova oprema je teška, ali nužna!’

U sklopu Dana općine Sveti Juraj na Bregu, DVD Mali Mihaljevec dana 28. travnja 2024. godine u jutarnjim satima, otvorio je svoja vrata svim posjetiteljima. Pod vodstvom predsjednika DVD-a Nikole Babića, dočekani su prvi posjetitelji, a za njih je tom prilikom pripremljen arsenal opreme i arhiva fotografija društva.

-Osnovani smo 1932. godine, a djelujemo više od 90 godina. Danas brojimo 40 aktivnih članova i dvadesetak djece od 6 do 16. godina. Za njih smo danas pripremili tunel i igru križić-kružić na vatrogasni način. Izložili smo i naš kombi i vatrogasno vozilo kako bismo okupljenima pokazali svu opremu koju posjedujemo, a cilj je da zainteresiramo naše mještane da se priključe društvu, poglavito djecu koja će jednom nastaviti naš rad, rekao je Babić.

Osim razgledavanja na otvorenom, tom je prilikom bilo moguće pogledati i vatrogasno spremište i svu opremu jednog standardnog člana društva, dok je na katu u prostorija DVD-a bilo moguće pogledati stare fotografije od osnutka društva pa sve do danas, kao i sva odličja i plakete koji dokazuju angažman i izvrsnost članova DVD-a kroz godine.

Bila je to i prilika da na jedan dan postanemo vatrogasci! Nakon razgledavanja opreme, uz pomoć članova DVD-a na nama je demonstrirano oblačenje standardne vatrogasne opreme za intervenciju, a koja se sastoji od odijela, odnosno jakne, opasača i kacige. U ovom slučaju, isprobali smo limenu kacigu koju su nosile prethodne generacije vatrogasnih dragovoljaca, a koje se danas nose samo tijekom obljetnica i prigodnih svečanosti.

Za sve mještane članovi su nakon razgledavanja pripremili piće i druženje. 

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavila/foto: Blanka Lozić

Scroll to Top Skip to content