Katarina Meglić Ptičar predstavila svoj pjesnički prvijenac Monotipija jednog života

U četvrtak, 25. travnja, u Svetom Jurju na Bregu održana je promocija knjige poezije “Monotipija jednog života” Katarine Meglić Ptičar.

Promociju je organizirao KUD Sveti Juraj na Bregu, a održana je u prostorijama Doma mladeži Lopatinec.

“Monotipija jednog života” je prvijenac Katarine Meglić Ptičar, a kroz stihove autorica vodi čitatelja kroz vrtove svoje poezije gdje se susrećemo s jednostavnošću, iskrenošću doživljaja, čistoćom misli i poruka.

O knjizi i autorici govorile su Milena Edešar Dominić, voditeljica programa, i Katica Jerosomić, iz KUD-a Sveti Juraj.

– Radosni smo što ima ljudi koji u ovo doba sve bržeg načina življenja i otuđenja od mnogih istinskih vrijednosti osjećaju potrebu za poezijom. S pušlekom popevki za te autorica se radosno vraća djetinjstvu, zavičaju, svojim bregima… škrinjici snova i izvoru stvaralačkih nadahnuća. I nalazi riječi…one prve, materinske, kajkavske, u kojima je tako slobodna i nesputana, rekla je Milena Edašar Dominić predstavljajući knjigu pjesma .

Uz stihove “Navek si bila tu”, “Mamika”, “Brežna dišeča jesen”, “Dejžđ v Međimurju”, “Protuletno veselje”, “Ftičeki se ženiju”, “Zaljubljeni grad”, “Pridjevi na godišnjem odmoru”, “Postojanje”, “Sažeta u jednu točku”, “Parada klaunova u jutarnjem tramvaju”, “Želim opet udisati ljude”, “Pavle dođi doma”, “Ta me je žena spasila”, “Uspavanka za Rei”, “Djevojčica koja sliči na nas”, “Kiše jedne sunčeve zrake” i “Kad te jednom zavoli Jura”, publika je uživala i u glazbenim nastupima.

– Katarina osluškuje svijet u kojem živi, zadivljena je njegovom snagom, promišlja o svemu oko sebe i onome u sebi, poziva na radost. Piše i na standardnom književnom jeziku. Njezini stihovi govore da je naš hrvatski lijep, naš kajkavski bogat i drag, dodala je voditeljica programa.

U ime KUD-a Sveti Juraj Milena Edešar Dominić zahvalila je Općini Sveti Juraj na Bregu i načelniku Anđelku Nagrajsaloviću, uz čiju su potporu do sad izdali tri zbirke svojih autora.

Promocija je završena uz prigodan govor zahvalnosti autorice publici i poziv na zakusku.

preneseno s: www.mnovine.hr
objavila/foto: Sanja Heric

Scroll to Top Skip to content