Sveti Juraj na Bregu: Lozićeva sjaji u znanosti, Dunjkova u kulturi, Cecarkova u zdravstvu

Sveti Juraj na Bregu proslavio je Dan općine uz svečanu sjednicu i dodjelu nagrada

Posebno slavljenički bilo je večeras u Svetom Jurju na Bregu gdje je svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan općine.

Među najsvečanijim trenucima bila je svakako dodjela općinskih godišnjih nagrada. Ove godine godišnja nagrada za iznimno djelovanje u području znanosti, odgoja i obrazovanja otišla je u ruke Blanke Lozić. Za iznimno djelovanje u području umjetnosti i kulture nagrađena je Barbara Dunjko, voditeljica dječje sekcije KUU-a Zasadbreg. Među nagrađenima za iznimno djelovanje u području zdravstva i socijalne skrbi bila je Karmen Cecarko, inače glavna primalja na Odjelu rodilišta s rađaonom i patologijom trudnoće.

Ugostiteljski objekt Venera, koji djeluje od 1998. godine, nagrađen je za iznimno djelovanje u području gospodarstva. NK Venera, nogometni klub s dugom tradicijom koji se natječe u I. međimurskoj ligi, dobio je nagradu za iznimno djelovanje u području sporta i tehničke kulture.

Svim okupljenima uzvanicima i gostima obratili su se predsjednik vijeća Anđelko Kovačić i načelnik općine Anđelko Nagrajsalović, koji je podsjetio na najvažnije projekte koji su napravljeni u općini u proteklom periodu, te je istaknuo i one koji se planiraju realizirati u budućnosti.

 Jako me veseli što smo u dogovoru TZ-a Nedelišće i još nekoliko općina krenuli u osnivanje TZ-a Srce Međimurja. Za dva do tri tjedna održat će se i osnivačka skupština, nagalasio je Nagrajsalović i dodao u tom kontekstu da su dobili građevinsku dozvolu za Turističko-edukativni centar koji namjeravaju izgraditi u Pleškovcu, nedaleko od Venere.

Spomenuo je i nastavak kanalizacije, ovog puta za naselja Dragoslavec Selo i Merhatovec, čiji su projekti spremni i čeka se raspisivanje natječaja na koji bi se mogli prijaviti. U planu je i adaptacija Vatrogasnog doma Mali Mihaljevec, kao i izgradnja SRC-a Zasadbreg i Vučetinec.

Prisutnima se obratio i župnik Danijel Bistrović istaknuvši vrlo dobru suradnju s lokalnom samoupravom, te gradonačelnicaČakovca Ljerka Cividini, koja je svima zaželjela mirne i sretne Dane općine.

Među uzvanicima bili su i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, kao i načelnici Općine Vratišinec Mihael Grbavec, Općine Selnica Ervin Vičević, Općine Nedelišće Nikola Novak, Općine Šenkovec Robert Meglić i načelnik Općine Gornji Mihaljevec Goran Lovrec.

Sjednicu Općinskog vijeća svojim su nastupima uljepšali ŽVS Sveti Juraj i dječja sekcija KUU Zasadbreg s tamburašima, čime su dali dodatni šarm i svečanost ovoj prigodi.

A što se još čeka u Svetom Jurju na Bregu od sutra pročitajte ovdje.

preneseno s: www.mnovine.hr
objavila/foto: Sanja Heric

Scroll to Top Skip to content