Za najmlađe potraga za uskrsnim jajima, za one starije druženje uz vuzmenku

Vijeće mjesnog odbora Okrugli Vrh u suradnji s Općinom Sveti Juraj na Bregu dana 30. ožujka 2024. godine organiziralo je Uskršnju potragu na području SRC-a Močvara. Gost potrage bila je Petra Balić iz Malog Mihaljevca, nastavnica hrvatskog jezika i profesionalna pripovjedačica koja djeluje unutar svog nedugo otvorenog edukacijskog obrta “Šareni um.”

-Unutar tog obrta postoji projekt koji se zove “Rječoterapija” osmišljen s ciljem širenja ljubavi prema riječi. Unutar njega provodim radionice biblioterapije, pripovijedanja i pripovjedne nastupe. Budući da prije svega djelujem na području Općine, željela sam pripremiti prigodni nastup za okupljenu djecu, rekla je Balić.

Više od tridesetak djece u pratnji svojih roditelja, imalo je priliku odslušati prigodnu priču koja ih je potaknula na potragu koja je uslijedila. Slušali su tako priču o tajnama Uskrsa s ciljem da usvoje drugu dimenziju ovog blagdana, onu duhovnu.

-Željela sam da im ispričam priču na način da shvate i simboličku, ne samo materijalističku dimenziju Uskrsa koja se nažalost, sve češće promovira. Vjerujem da djeca upijaju i pohranjuju ono što čuju, zato se nadam da će im nešto od ovoga ostati trajno.

Nakon potrage uslijedilo je druženje, a kasnije i tradicionalno paljenje vuzmenke u dobrom raspoloženju mještana.

preneseno s: www.medjimurski.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content