Područni odjel u Zasadbregu bit će primjer kako treba izgledati mala škola u 21. stoljeću

Jedno od najvećih građevinskih zahvata u Međimurju trenutno se obavlja na objektu područne škole u Zasadbregu, gdje je radove danas obišao župan Međimurske županije Matija Posavec sa suradnicima, te načelnikom Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelkom Nagrajsalovićem, ravnateljem Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu Mladenom Beukom.

Župan je istaknuo da će po završetku radova upravo ova škola biti primjer onoga čemu se u Međimurju teži kada je riječ o uvjetima u obrazovanju. Riječ je investiciji od 660.000 eura, koju nose Međimurska županija i Općina Sveti Juraj na Bregu.

U razvoju osnovnoškolskog obrazovanja Međimurska županija podjednako vodi računa o matičnim i područnim školama, shvaćajući važnost područnih školskih odjela u malim sredinama. Ova zgrada u Zasadbregu po završetku obimnih zahvata bit će primjer kako bi svaka područna škola trebala izgledati i funkcionirati. Bez obzira na broj djece, svaki školski odjel mora imati standard primjeren 21. stoljeću, baš onakav kakav će od jeseni imati učenici PŠ Zasadbreg – od sportske dvorane do kuhinje“, rekao je župan, dodavši da je riječ o konceptu kojem Međimurska županija teži u svakoj svojoj školi. „Iz resornog Ministarstva još uvijek čekamo suglasnosti za 17 projekata u obrazovanju, stoga smo u ovaj projekt krenuli sami kako ne bismo dodatno usporili naš put prema cilju – uvjetima za jednosmjensku nastavu u svim našim školama“, kaže župan.

Ravnatelj OŠ I. G. Kovačića Sv. Juraj na Bregu Mladen Beuk dodao je da se u područnoj školi obavljaju vrlo obimni radovi: „Uz dvije nove učionice na gornjoj etaži, uredit će se i sportska dvorana u sklopu objekta, uz kompletnu zamjenu stolarije, instalacija, podova, opreme, uređenje fasade, te na koncu i okoliša zgrade“, rekao je ravnatelj Beuk, pojasnivši da 50-ak učenika ovog odjela sada nastavu polazi u matičnoj školi koja zbog toga privremeno radi dvosmjenski.

„Zahvaljujući dobroj suradnji s Međimurskom županijom, uspjeli smo ranije u matičnoj školi prijeći na jednosmjensku nastavu, a od jeseni će učenici od 1. do 4. razreda i u Zasadbregu pohađati nastavu u jednoj smjeni, čime postižemo cilj ove investicije – ujednačavanje uvjeta u matičnoj i područnoj školi“, rekao je načelnik Nagrajsalović.

U trenutnoj fazi dogradnje, rekonstrukcije te potpune obnove školskog objekta u Zasadbregu postavlja se nova stolarija, nakon što su izvedeni obimni građevinsko-obrtnički radovi, te ugrađene elektroinstalacije, termotehničke i hidroinstalacije.

Škola će potom dobiti i novu opremu, kako bi ujesen djecu dočekala u sasvim novom ruhu i bila istinski ponos maloga mjesta.

U obilasku radova na područnom školskom odjelu u Zasadbregu bile su i pročelnice županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah te Upravnog dojela za međunarodnu suradnju, upravljanje projektima i investicije dr. sc. Anita Perešin, direktor tvrtke Tekeli projekt inženjering  Igor Tekeli, u ime izvođača radova te Velimir Pavlic, nadzornik radova.

preneseno s: www.medjimurska-zupanija.hraktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content