Križni put po selima župe

Uoči treće korizmene nedjelje, u maglovito subotnje jutro,  2. ožujka 2024. godine, krenuli smo na tradicionalni križni put selima naše župe. Pobožnost križnoga puta započela je jutarnjom Svetom Misom u 7.30 sati, u župnoj crkvi. Nakon Svete Mise i prve postaje krenuli smo kroz  Lopatinec, put Brezja, Malog Mihaljevca i Zasadbrega, a posljednju postaju izmolili smo vrativši se u župnu crkvu.

U hodnji i razmatranju križnoga puta Tomislava Ivančića, sudjelovalo je mnoštvo domaćih vjernika, ali i vjernika iz drugih župa. Radosno su se izmjenjivali razmatrajući pojedine postaje, a pjevanje je predvodio župni zbor. Ovakvim načinom vršenja pobožnosti križnog puta, kao i određenim fizičkim naporom, pritjelovljujemo se muci Isusa Krista, koji je prije više od 2000 godina ulicama  Jeruzalema prošao svoj posljednji hod i tako podnio žrtvu za sve nas.

Za sve sudionike, na postajama križnog puta, pripremljena je okrjepa pecivima, kolačima i pićem. Na tome posebno hvala mještanima svih sela kojima je prolazio križni put, a koji su se na bilo koji način uključili u pripremu i organizaciju.

preneseno s: www.zupa-svetijurajnabregu.com



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content