Novi prostori će omogućiti još kvalitetniji rad

Od kraja prošlog tjedna udruga “Pomoć neizlječivima” Međimurske županije ima dodatne prostore smještene u samom središtu Čakovca. Nalaze se preko puta njihove sadašnje Posudionice ortopedskih pomagala u sklopu čakovečkog Katoličkog doma.

Radnom akcijom dijela vrijednih članova udruge ti su novi prostori opremljeni  te će služiti za rad administracije, a ovdje će se pružati i psiho-socijalna podrška volonterima, građanima i obiteljima palijativnih bolesnika.- Prostori će biti poticaj da udruga u ovoj godini krene u novom smjeru, novim izazovima u cilju podrške obiteljima palijativnih bolesnika i onih koji žaluju.

Njima će u tome na usluzi biti stručni suradnici s područja palijative pa će udruga time, uz dosadašnju zdravstvenu skrb, uključiti u novi vid pomoći za koju su potrebni topla ljudska riječ i toplina ljudskog dodira- rekla je mr, palijativne skrbi Renata Bermanec, predsjednica udruge.

Bit će to iskorak u radu udruge koja na međimurskom tlu egzistira od 2010. godine kao neophodni čimbenik u onome što je na ovim prostorima potrebno.

U udruzi zahvaljuju na razumijevanju Međimurske županije za njihovu djelatnost, zahvaljuju što ih financijski pomažu kao i nekim općinama i gradovima  koje se financijski uključuju u realizaciju njihovih projekata. Za općine i gradove vjeruju da će tako biti i u ovoj godini, ali i vjeruju da njihov broj porasti.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavio: Nladen Grubić
Foto/Video: R.B.

Scroll to Top Skip to content