BREZJE Kako je kapelica postala ‘broj jedan’?

Nakon odrađenog terenskog posla mještanima su predočeni rezultati katastarske izmjere Brezja

Materijali će biti poslani na “gruntovnicu”, kako bi sve bilo upisano. Slijedi predočavanje mještanima Malog Mihaljevca, Zasadbrega i na koncu Knezovca.

Već je provedeno cijepanje bivše katastarske općine Zasadbreg te sad svako od četiri naselja ima svoju katastarsku općinu.

– Već imamo nove karte te će sad čestice u katastru i gruntovnici imati isti broj. Kapelica u Brezju, u novoformiranoj k.o. Brezje, tako sad ima broj jedan – kaže Anđelko Nagrajsalović, mještanin Brezja i načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu.

Nakon toga slijedi izmjera i u drugoj katastarskoj općini na području Sv. Jurja na Bregu, a to je k.o. Lopatinec u kojem su sva ostala pripadajuća naselja općine.

– I Lopatinec će biti rascijepan te će i tamo svako naselje dobiti svoju katastarsku općinu. To je predložila geodetska ekipa iz GeoGaussa koji vode Josip Puklavec i Jerko Moharić. Nama se sviđa, sve je pojednostavljeno, sad možeš znati točno tko si i što si. Ujedno, ovom izmjerom izjednačavaju se mjerne jedinice, sve ide u metre četvorne. Brisani su pokojni i nepostojeći i uveden je red – kaže načelnik Nagrajsalović.

A kad smo već na Brezju, ovih dana konačno su popunjeni postojeći kapaciteti poduzetničke zone (koja će biti proširena). Svih deset parcela danas ima investitora. Općina je stoga donijela tehničko rješenje za uvođenje javne rasvjete u zoni koja je još uvijek – u mraku.

Ujedno, izrađen je akcijski plan javne rasvjete za čitavu općinu te će biti provedena dopuna – rasvjetna tijela stižu na lokacije na kojima nedostaju.

Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3589

preneseno s: www.emedjimurje.hr
objavio/foto: Izak Vrtarićaktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content