Članovi DVD-a Brezje ukupno su 2023. godine utrošili 459 sati dobrovoljnog rada

Dana 10. veljače 2024. godine održana je godišnja redovna Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Brezje, a svečanu sjednicu otvorio je predsjednik DVD-a Brezje Josip Novak pozdravivši prisutnog načelnika Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelka Nagrajsalovića, predsjednika Mjesnog odbora Zdravka Kozara, dopredsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Aleksandra Karlovčeca, dozapovjednika VZO-a Filipa Novaka te predstavnika veterana Vatrogasne zajednice Međimurske županije Dragutina Petričevića, ali i sve druge prisutne goste među kojima su bili predstavnici drugih općinskih DVD-a i udruga.

Prema Izvješću Upravnog odbora, tijekom 2023. godine održano je sedam sastanaka Upravnog odbora u prisustvu predstavnik iz Nadzornog odbora. Uspješno je završena dogradnja garaže, uređenje prostora i bojanje fasade na cijelom objektu. U navedeni građevinski projekt je uloženo 262.976 kuna, odnosno 34.923 eura. Projekt je financijsku podršku dobio od Općine Sveti Juraj na Bregu u iznosu od 17.264 eura, dok je Mjesni odbor projekt sufinancirao s 12.000 eura. S opće korisne funkcije šuma (OKFŠ), DVD Brezje je dobio sedam vatrogasnih interventnih odijela i četiri zaštitne vatrogasne kacige.

U 2023. godini članovi DVD-a imali su jednu intervenciju gašenja požara, pet tehničkih intervencija, akcije ispumpavanja vode zbog poplavi i uklanjanja stabala s prometnica i sputanih električnih vodova. Društvu su pak pristupila tri nova člana, Korpar Zoran, Ivančok Lidija i Ivančok Jan. U prethodnoj je godini, stoji u Izvješću o radu, organizirano šesnaest radnih akcija s ciljem redovitog uređenja okoliša vatrogasnog doma i samog vatrogasnog doma, završena je dogradnja vatrogasnog doma i spremišta, u vremenu vuzmenki provedena je ophodnja i organizirano dežurstvo, održane su tri pripremne vježbe te su članovi nastupili na općinskom vatrogasnom natjecanju i osvojili treće mjesto. Uz mnoge druge aktivnosti koje su održane prethodne godine, istaknuto je da su članovi ukupno utrošili 459 sati dobrovoljnog rada.

Krajem 2023. godine, na računu DVD-a Brezje ostalo je 11.491,24 eura raspoloživih sredstva koja će se prenijeti u 2024. godinu za predviđene aktivnosti, ponajprije investicijske zahvate.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavio: Medjimurski.hr
foto: Medjimurski.hraktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content