KRALJICA ZNANOSTI Na školskom natjecanju iz Matematike sudjelovalo 39 učenika

Vladao je veliki interes, tražili su se klupa više i stolac više po školi, umjesto matematike kao bauka i problema matematika je izazov i motiv za predani rad

U petak 26. siječnja održano je školsko natjecanje iz Matematike. Veseli veliki odaziv učenika OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu jer je natjecanju pristupilo njih čak 39. U 4. razredu bilo je 16 učenika, u 5. razredu 11 učenika, u 6. razredu 3 učenika, u 7. razredu 3 učenika te u 8 razredu veseli odaziv od 6 učenika. Bilo je i više zainteresirane djece, no na žalost zbog bolesti su ostali kod kuće. Kako se na Županijsko natjecanje poziva ukupno 100 učenika iz cijele Međimurske županije odaziv u Pleškovcu je više nego odličan i u školi još postoji puno djece kojima matematika nije bauk i problem, već izazov i motiv da daju sve od sebe.

Učenicima se naglašava da su ovakva natjecanja odlična za stjecanje iskustva kada se upuštaju u rješavanje složenih, nepoznatih zadataka koji zahtijevaju niz koraka, puno logičkog razmišljanja i matematičkog zapisivanja. Plasman na Županijsko natjecanje jest želja svih učenika, ali nije jedini cilj. Iskustvo koje dobivaju samim učestvovanjem na natjecanjima je neprocjenjivo. Samostalni su, uporni, strpljivi u radu, povezuju gradivo i nastoje pokazati najviše što mogu od onog što su naučili do tog trenutka.

Uz ovo natjecanje u školi u Svetom Jurju na Bregu učenici imaju niz matematičkih aktivnosti tijekom cijele školske godine. Dio učenika sudjeluje u MAT ligi koja se održava u četiri kola. U MAT ligi ove školske godine sudjeluje 30 parova, odnosno 60 učenika od 2. do 8. razreda. MAT ligica je za prve razrede, održat će se u dva kola, a iz škole će sudjelovati još 6 parova, dakle 12 prvašića.

Obilježen je Svjetski dan tablice množenja te je organizirana Večer matematike. Nakon natjecanja na školskoj i županijskoj razini tijekom siječnja i veljače slijedi međunarodno natjecanje Klokan bez granica koje će se održati 22. ožujka. Prijave će se primati tijekom veljače pa vjerujemo da će i ovdje vladati veliko zanimanje i da će odaziv biti velik. Matematika jest teška, ali učenicima je poznato da bez muke nema nauke…

preneseno s: www.emedjimurje.hr
objavio: Željko Kraljićaktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content