SVETI JURAJ NA BREGU Prioritet su škola i vrtić

Općinsko vijeće Svetog Jurja na Bregu počelo je predstavljanjem nove pročelnice Mateje Topolko Drvoderić

Vijećnici su potom jednoglasno usvojili općinski proračun za 2024. godinu “težak” 7,124 milijuna eura. Prioriteti su dogradnja dječjeg vrtića u Brezju te uređenje područne škole u Zasadbregu. Ostvarenje svega ostalog ovisi o uspjehu na natječajima.

– Proračun je skup želja, ali ne možemo ništa prijaviti ako nije u proračunu. Ako od sedam bude izvršeno pet milijuna eura bit će super – komentirao je načelnik Anđelko Nagrajsalović.

Općina Sveti Juraj na Bregu postala je još jedna u nizu međimurskih općina koje su se proglasile sigurnim mjestom za žene. Rado bi imali i Savjet mladih, ali baš nema interesa. Pokušat će ih pronaći u redovima studenata koji primaju stipendiju, a studiraju u Varaždinu i Čakovcu.

Usvojena je odluka o pristupanju “Sporazumu o osnivanju Turističke zajednice područja Srce Međimurja”. Podsjetimo, uz Sveti Juraj na Bregu u novoj TZP bit će – ukoliko to sva Vijeća potvrde – još Nedelišće, Šenkovec, Strahoninec i Gornji Mihaljevec.

preneseno s: www.emedjimurje.hr
objavio/foto: Izak Vrtarićaktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content