Međimurski OPG-ovi među najboljima u Projektu ruralnog turizma EuroCluster (ECRT)

Danas (utorak) u vijećnici Općine Sveti Juraj na Bregu u Pleškovcu održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen Projekt ruralnog turizma EuroCluster (ECRT). O važnosti projekta, u koji su uključeni Apartman Arena, Arcadia wellness park, OPG Goričanec Meri, OPG Mohokos Latjman Biserka, OPG Tatjana Hazić, Vinogradarstvo i podrumarstvo seljačkog domaćinstva Vera Turk i PG Geler j.d.o.o, govorili su Anđelko Nagrajsalović, načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu i Rudi Grula, direktor Turističke zajednice Međimurske županije.

– Projekt ruralnog turizma EuroCluster (ECRT) podržat će najmanje 190 malih i srednjih poduzeća ruralnog turizma u cilju poboljšanja odabranih digitalnih, zelenih i mekih/društvenih kompetencija. Ovaj projekt pruža jedinstvenu priliku za unapređenje aktivnosti i istovremeno stvaranje kritične mase usluga europskog ruralnog turizma u EU 15+ zemalja, koje su podržane u ovom obliku suradnje s vizijom internacionalizacije – kazao je prof. dr. Marko Jurakić, stručni suradnik na projektu.

– Odabrani seoski turizmi, OPG-ovi, odnosno mala i srednja poduzeća imaju pravo primiti kompletan servisni paket od 5.000 eura. Paket će omogućiti malim i srednjim poduzećima, da dizajniraju i razvijaju nove turističke proizvode za međunarodna tržišta integracijom sadržaja na području digitalizacije, zelenog upravljanja i socio-kulturnih poboljšanja. Financijska pomoć će se koristiti za pokrivanje troškova za vanjske stručne konzultante, putovanja osoblja malih i srednjih poduzeća unutar zemlje, obuku, te mali dodatak za manja poboljšanja – naglasio je prof. Marko Koščak, stručnjak za ruralni turizam s trideset godišnjim iskustvom.

Predstavnici međimurskih OPG-ova, koji su uključeni program, iskazali su zadovoljstvo što će na ovaj način ponuditi nove turističke sadržaje na svojim gospodarstvima te što će biti u velikoj mreži od 190 europskih OPG-ova, i tako razmjenjivati i iskustva, ali i goste.

EuroCluster kreće u realizaciju danas, a trebao bi biti završen do kraja svibnja 2024. godine.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavio/foto: Ivica Jurgec

Scroll to Top Skip to content