Koncert Pjevačkog zbora Sveti Juraj na Bregu okupio mještane

U predvečerje prvoga dana proštenja Imena Marijina, 9. rujna 2023. godine, Pjevački zbor Sveti Juraj na Bregu organizirao je svoj prvi koncert pod zvijezdama, na starom groblju uz crkvu.

U smiraj dana, uz kulisu zalaska sunca, koncert je u 19 sati započeo Mješoviti pjevački zbor izvođenjem sakralnih skladbi. Koncertnoj publici predstavile su se sve sekcije Pjevačkog zbora Sveti Juraj na Bregu. Gospodin Milovan Horvat ravnao je Mješovitim zborom, Dječjim zborom, te Muškom vokalnom skupinom.

Jučer se publici po prvi puta predstavila i novoosnovana Ženska vokalna skupina, pod ravnanjem gospođe Monike Petričević.

Topla ljetna večer bila je prošarana sakralnim i svjetovnim skladbama.

Na početku koncerta predsjednica zbora, gospođa Marta Lončar-Vinković pozdravila je sve prisutne te ukratko ispričala kako se zapravo rodila ideja o koncertu pod zvijezdama. Ujedno je zahvalila svim izvođačima na uloženom trudu, a župniku Danijelu Bistroviću, načelniku općine gospodinu Anđelku Nagrajsaloviću, i drugim župljanima na pomoći oko pripreme koncerta.

Po završetku koncerta nastavilo se zajedničko druženje uz razgovor i razmjenu dojmova.

Želja Pjevačkog zbora, okupljenih župljana i njihovih gostiju je da ovakvih koncerata na prekrasnom, otvorenom prostoru uz crkvu, bude i u godinama koje su pred nama.

preneseno s: www.medjimurski.hr

Scroll to Top Skip to content