KONAČNO POČINJE OBNOVA Djeca iz Zasadbrega jesen će provesti u Pleškovcu

Zbog radova u prizemlju učenici će putovati u matičnu školu

Dovršena je javna nabava za uređenje Područne škole Zasadbreg koja je područni odjel Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu. Za radove vrijedne 622 tisuća eura stigla je jedna ponuda te će s izvođačem biti potpisan ugovor. 

U potpunosti će biti preuređeno prizemlje škole, a potom će i na katu biti uređene dvije nove učionice. Zbog svega toga, ove jeseni u Zasadbregu neće biti moguće održavanje nastave. 

– U prvom polugodištu, ove jeseni, klinci će ići u matičnu školu u Pleškovcu. Ona će zbog toga vjerojatno morati raditi u dvije smjene. Do nove godine želimo barem urediti prizemlje i potom bi se mogli vratiti u Zasadbreg. Slijedit će obrtnički radovi na katu, ali postoji poseban ulaz pa neće biti problema – kaže nam Anđelko Nagrajsalović, načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu. 

Namjera je uvesti jednosmjensku nastavu i u Zasadbreg, kao i dnevni boravak. Prostor za sve to omogućit će upravo uređenje bivšeg učiteljskog stana na katu koje slijedi u drugoj fazi radova. 

Podsjetimo, prije točno godinu dana javna nabava je poništena. Projektanti su zahvat procijenili na nekih 3,1 milijuna kuna, ali su stigle ponude teške između 4,5 i 5 milijuna kuna.

Budući da je opet riječ o istoj svoti (622 tisuća eura), upitali smo načelnika kako je sad zatvorena financijska konstrukcija. 

– U ovoj godini financijski ćemo pokriti uređenje prizemlja škole. Milijun kuna dat će Općina, isto toliko Međimurska županija, a tu je i 420 tisuća kuna dobivenih od Ministarstva regionalnog razvoja. To će biti dovoljno za 2023. godinu, a s ostatkom svote idemo u proračun za 2024. godinu. Županija će pokušati dobiti nešto na natječaju iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti – pojašnjava načelnik. 

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3564

preneseno s: www.emedjimurje.hr
objavio: Izak Vrtarić

Scroll to Top Skip to content