ANAMARIJA TURK IZ ZASADBREGA Streljaštvo joj je u genima!

Devetnestogodišnja Anamarija Turk iz Zasadbrega brucošica je na Učiteljskom fakultetu u Čakovcu te jednog dana želi raditi kao odgojiteljica u vrtiću

Ujedno je i članica streljačkog kluba Zelenbor, županijska je prvakinja i nositeljica županijskog rekorda u streljaštvu, državna reprezentativka unazad tri godine te je jedna od najvećih mladih nada hrvatskog streljaštva. Treća je među juniorkama u državi, treća je i među seniorkama, a prvakinja je I. Walter Hrvatske lige. Streljaštvo joj je i u genima, stric Miroslav Turk ujedno joj je i trener, a streljaštvom se bavi i njen otac Dragan Turk. 

Svjetsko prvenstvo

Nedavno se vratila sa Svjetskog prvenstva održanog u gradu Changwonu u Južnoj Koreji, a tamo je otputovala kao jedna od troje hrvatskih reprezentativaca. Put su pratile i brojne dogodovštine, pa nam Anamarija otkriva:

– Letjeli smo iz Austrije za Peking, tamo nam je let otkazan a imali smo problema i s papirologijom. Na kraju smo u Koreju sletjeli puno kasnije i nisam stigla odraditi jedan od dva predviđena treninga. Let nazad nam je isto kasnio i povratak je trajao oko 60 sati. Još su nam izgubili dio prtljage u povratku, pa sam kufere dobila 3 dana nakon povratka. Na sreću, puške nisu bile izgubljene, vjerojatno jer su bile posebno obilježene, prisjeća se A.Turk.

Kašnjenje u dolasku i propuštanje jednog treninga stvorilo joj je dodatan stres i tremu, pa je naša sugovornica završila na sredini poretka.

–  U gađanju zračnom puškom nisam imala šanse jer su ove godine kineskinje i norvežanke rušile svjetske rekorde a konkurencija je bila među najjačima u posljednjih nekoliko godina, juniorke su čak bile bolje i od seniorki, priča nam A. Turk. Zato je bolja bila u gađanju malokalibarskom puškom.

– Da nisam propustila trening mislim da bi imala šanse za finale, makar sam zadovoljna i ovim rezultatima, priznaje mlada reprezentativka. Boravak u Koreji pamti i po nekoliko dogodovština, kod kupovanja flaširane vode nije znala gdje i kako provući bankovnu karticu a da bi se otuširala u hotelu morala se snaći s uputstvima na korejskom.

– Petnaest minuta sam pokušavala otkriti kako tuš funkcionira, na kraju je ispalo da se voda pušta na umivaoniku pored, pa se pritisne gumb i na kraju aktivira senzor za tuš, prisjeća se A. Turk.

Upitali smo je kakvi su joj planovi za dalje, pa nam otkriva da su cilj Olimpijske igre.
– Za plasman treba osvojiti medalju na natjecanju svjetske razine, a druge sezone u Osijeku se puca Europsko prvenstvo i tamo imam šansu uzeti medalju za kvotu potrebnu za odlazak na OI u Los Angeles-u 2028., otkriva nam strijelkinja. Za kraj smo je upitali i kako društvo reagira kad čuje da se bavi streljaštvom, pa nam otkriva da je česti komentar „Joj, ti si opasna!”.

preneseno s: www.emedjimurje.hr
objavio: Dragutin Kliček

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3563

Scroll to Top Skip to content