Gostovanje Pjevačkog zbora Sveti Juraj na Bregu u župi Svete Marije Magdalene u Knegincu

U četvrtak, 20. srpnja 2023. godine Pjevački zbor Sveti Juraj na Bregu, zajedno sa župnikom vlč. Danijelom Bistrovićem i župnim suradnicima, posjetio je Župu Svete Marije Magdalene u Knegincu.
Srdačnu dobrodošlicu sa pjesmom iskazao nam je župni zbor iz Kneginca zajedno sa  domaćim župnikom vlč. Ivicom Puškadijom.
Svetu misu u 19 sati predvodio je vlč. Danijel Bistrović uz koncelebraciju domaćeg župnika, a pjevanje na misi predvodio je Pjevački zbor Sveti Juraj na Bregu. Župna crkva u Knegincu je prekrasna barokna crkva, no zbog svoje veličine u nju ne stane mnogo vjernika, pa se misa održala u župnom Pastoralnom centru pored župne crkve.

Vlč. Bistrović svoju je propovijed posvetio svetici, zaštitnici Župe Kneginec – Sv. Mariji Magdaleni. Po čemu je ona bila posebna? Nije imala snagu jednog Samsona, nije imala mudrost jednog Salamona, nije imala hrabrost jednog Davida. Ali zato je imala veliku ljubav, odanost i povjerenje u Isusa Krista! Ukratko nas je prisjetio na susrete Marije Magdalene s Isusom. Susrete koji su se svi redom izdogađali kod Isusovih nogu, a bilo ih je šest.

1. KOD ISUSOVIH NOGU U SRAMOTI.
2. KOD ISUSOVIH NOGU U DOMU.
3. KOD ISUSOVIH NOGU U TUZI.
4. KOD ISUSOVIH NOGU U ŠIMUNOVOJ KUĆI.
5. KOD ISUSOVIH NOGU KOD KRIŽA.
6. KOD ISUSOVIH NOGU U RADOSTI.
Očito je, nakon što ju je Isus oslobodio od svih zala, bila sretna, zdrava i toliko sveta da je kršćanstvo evo već 2000 godina štuje kao uzor koji pokazuje kamo treba ići onda kad nas zahvate zloće.

Na samom kraju ove svečane mise domaći župnik zahvalio se predvoditelju misnog slavlja i zboru te predao poklone zahvale. Ujedno je i Pjevački zbor Sveti Juraj na Bregu pripremio poklon za vlč. Puškadiju, koji je do prošle godine i bio dugogodišnji župnik župe Sveti Juraj na Bregu. Nakon što je završila sv. misa, ispred Pastoralnog centra Muška vokalna skupina i Mješoviti zbor Sveti Juraj na Bregu održao je kratki koncert. Izveli su nekoliko prigodnih sakralnih i svjetovnih skladbi.

Zajedničko druženje gostiju i domaćih župljana nakon sv. mise i koncerta nastavilo se ispred Pastoralnog centra župe Kneginec.

preneseno s: www.zupa-svetijurajnabregu.comaktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content