21. – 23. SRPNJA – FORESTLAND Više od 60 DJ-eva nastupat će na ovogodišnjem 11. Forestlandu

Očekuje se dolazak oko 10.000 posjetitelja. Atrakcija će biti zip-line dug preko 250 metara

Svega deset dana dijeli nas od Forestalanda, kontinentalnog electro, trap i hip hop festivala koji je svako ljeto omiljena destinacija brojnih namjernika. 11. izdanje ovog  festivala elektronske glazbe koji se održava u Brezju, u tri će dana, od petka 21. srpnja popodne do nedjelje 23. srpnja u podne, posjetiteljima ponuditi nastupe gotovo 60 izvođača na tri pozornice. Uoči samog festivala, na prostoru Forestland festivala, održana je konferencija za novinare. 

– U proteklih 11 godina festivalom je prodefiliralo preko 300 različitih izvođača. I za ovogodišnji festival svakim nam se danom javljaju novi izvođači željni nastupa na Forestlandu, osobito nakon ukidanja granica, kad smo postali spona prema Sloveniji. Naime, upravo 30-40 % posjetitelja dolazi nam iz Slovenije. Što se tiče samih izvođača, nastupit će Kiril Džajkovski, jedan od najpopularnijih izvođača te pionira elektronske glazbe s etno štihom te će biti apsolutni headliner prvog dana festivala, rekao je ispred organizatora Krešimir Biškup te dodao da ove godine očekuju preko 10.000 posjetitelja. 

Forestland je postao važna višednevna manifestacija s podrškom lokalne zajednice, regionalne uprave te odličnih glazbenika.

– Međimurska županija pruža punu podršku Forestlandu, jedinstvenom festivalu u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe, jer je riječ o eco-friendly festivalu. Nakon toliko godina doći do te razine kvalitete i organizacije, može se postići samo kad se spoje mladenačka energija, entuzijazam, vizija i upornost ekipe ljudi, a samim time rezultati ne mogu izostati. Ovo je jedinstveni biser u organizaciji te turistički i gospodarski resurs ovoga kraja kojeg obilaze posjetitelji iz cijelog svijeta te doprinosi raznovrsnosti ponude Međimurja, poručio je župan Matija Posavec

– Drago mi je da se iz skromnih početaka razvila ovako velika priča te danas Forestland okuplja preko 10.000 posjetitelja, više nego Općina Sveti Juraj na Bregu ima stanovnika. Forestland je jedan od najdugovječnijih festivala na kontinentu te može računati na podršku Općine. U skladu s time, postavili smo novu rasvjetu te uredili put, rekao je među ostalim načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović.
 
Pored glazbenih poslastica, od ostalih sadržaja na Forestlandu posjetitelji će se moći prepustiti u sigurne ruke tatoo majstora, uživati u face paintingu ili pak odbojci na travi te se okušati u zip-lineu dugom preko 250 metara, preko cijele pozornice. 

preneseno s: www.emedjimurje.hr

Scroll to Top Skip to content